онлайн казино Украины

Феміда затвердила план санації «Домобудівника»

Феміда затвердила план санації «Домобудівника»Роботу визнаного банкрутом ПАТ «Будівельний комбінат «Домобудівник» буде відновлювати ТОВ «Чернігівський домобудівний комбінат» (має стосунок до Групи компаній «Рассвет» («Світанок») із Запоріжжя, яку до обрання народним депутатом очолював Петро Сабашук).
План санації, розроблений цим інвестором, сьогодні, 9 червня, затвердив суддя Господарського Суду області Сергій Бєлов.
Керівником санаційної процедури призначили арбітражного керуючого Олександра Бандолу.
У вщерть заповненій судовій залі, що вміщує не менше 70 чоловік, зібралися як основні кредитори, так і звичайні чернігівці, які вклали взяті в кредит кошти у квартири, так і не збудовані «Домобудівником».
Під час судового розгляду чимало з них жваво реагували, виявляли емоції. Що й не дивно, адже заперечень проти пропонованого інвестором плану надійшла сила-силенна: суддя озвучив прізвища майже 60 (!) заявників, яких, здебільшого, як ми напередодні повідомляли, не влаштовували імовірні строки добудови житла та погашення заборгованості.
Стосовно останньої, то, як запевнив арбітражний керуючий Олександр Бандола, то її ліквідовуватимуть за графіком.
«Кредиторам першої черги упродовж 4-ох місяців компенсують неодержану зарплату, - пообіцяв він. – Це максимальний термін. Сподіваємося, що, насправді, на протязі місяця-двох майно буде виставлене на продаж і інвестор зможе виплатити не лише зароблене, але й усі інші борги за реєстром кредиторів. 10% тих, хто інвестував гроші у житло, отримають його у Чернігові та Ніжині. Інвестор викупив борг за кредитом «Домобудівника» перед банком. Активна фаза процедури банкрутства почалася - мається на увазі не ліквідація, а відновлення платоспроможності».
Як зазначив арбітражний керуючий, відповідно до плану санації, інвестор має відновити будівництво.
«По-перше, активи «Домобудівника» не поріжуть на металобрухт, по-друге, залишається достатня кількість майна для задоволення решти кредиторів, - висловив він упевненість. - Справа про банкрутство іде більше двох років і лише тепер є інвестор, якому повірили люди. Кредитори другої, третьої та четвертої черги отримають належне відповідно за 6, 8 і 10 місяців».
Директор ТОВ «Чернігівський домобудівний комбінат» Костянтин Рудь, у свою чергу, завірив присутніх, що він «із командою за один рік спроможний зробити набагато більше, ніж усі рятівники, які з’являлися упродовж трьох минулих років».
«Я розумію, що сьогодні не в усіх є бажання, щоб запорожці розпочинали свою діяльність в місті Чернігові, – зауважив він. – Нам, звичайно, будуть ставити перепони, перешкоди, аби ми не йшли уперед. Однак цьому є вагома противага: за рік буде закінчено будівництво житлового будинку №2 по вулиці Глібова-Красносільського і люди отримають своє житло. На промбазі великопанельного домобудівництва, яке розташоване по вулиці Попова, будуть з’являтися нові робочі місця. Ті, люди із «Домобудівника», які зможуть повернутися до нас, одержуватимуть зарплату і ми будемо робити все, аби з ними у найближчі три місяці розрахувалися. Тобто, у першу чергу, з тими, хто буде працювати. Ці зобов’язання я можу взяти на себе. З усіх активів, що ми можемо одержати, немає жодного, який мені чи компанії завтра дасть, як на дріжжах, збагатитися і вийти з цього проекту дуже багатою людиною».
Схоже, ці слова вплинули на аудиторію, а служителя Феміди – змусили «дати добро» початку процедури санації підприємства-банкрута. До речі, за даними на 1 червня 2016 року, заборгованість по зарплаті працівникам «Домобудівника» складає 2,825 мільйона гривень, за відрядженнями – 32,338 тисячі, по сумах середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні – 644,122 тисяч, за вихідною допомогою – 48, 86 тисячі.

  • 0
Добавлено: 10-06-2016, 10:35
0
173

Похожие публикации


Наверх