Грибний суп: основи рецепту та його варіації
Як тільки настає сезон грибів, можна приготувати відповідний суп. Але за відсутності свіжих грибів восени завжди можна вибирати стандартні печериці або вибрати сушені гриби. Кожен із варіантів буде по-своєму добрий, і смакові якості будуть збережені у будь-якому випадку, адже гриби – це унікальний продукт із корисними властивостями.
Розбавити класичний рецепт можна за допомогою плавленого сиру, що дозволить створити кремову консистенцію. Якщо хтось не знає, як приготувати грибний суп і робить це вперше, то рекомендується додати в рецепт заправку «Овочеву з морквою, цибулею та солодким перцем» від виробника Торчин. Овочі в такому разі не потрібно готувати та додавати, що економить час.
Інгредієнти
Перед приготуванням класичного грибного супу слід підготувати такі інгредієнти:
- печериці або будь-які інші гриби (300 г);
- картопля (400 грам);
- вермішель "Павутинка" (100 грам);
- заправка від Торчин;
- плавлений сир (70 г);
- вода (2 літри).
За відсутності заправки потрібно підготувати відповідні овочі: моркву, цибулю та солодкий перець. Плавлений сир можна не додавати, якщо хтось не любить кремоподібну консистенцію.
Порядок приготування супу
Алгоритм процесу приготування включає такі дії:
- Очистити картоплю та нарізати на кубики;
- Закип'ятити воду в каструлі та кинути туди картоплю;
- Гриби нарізати тонкими слайсами і обсмажити на сковороді з вершковим маслом, створюючи рум'яну скоринку, гриби потрібно посолити і поперчити;
- Отримані гриби додати до каструлі з картоплею;
- Як тільки все почне кипіти додати шматочки нарізаного розплавленого сиру та заправку від Торчин;
- Висипати в суп вермішель та готувати до 3 хвилин;
- Вимкнути вогонь та залишити суп закритим кришкою на 15 хвилин.
До речі, не лишнім буде підготувати грінки для подачі супу або брускетти, запечені з сиром.
Різноманітність рецептів
Суп із грибів є чудовим варіантом для заміни класичних супів, де обов'язковим інгредієнтом буде м'ясо. Як одну з варіацій можна використовувати гречку. Після додавання у воду картоплі потрібно додати гречку та варити її до готовності. Окремо на сковороді гасити білу цибулю, моркву, додати гриби та шматок вершкового масла. Після цього все додати до каструлі.
Додавання в суп круп та овочів дозволить розбавити рецепт. Готову заправку від Торчина використовувати досить комфортно, і вона рятує в ситуаціях, коли немає часу на підготовку овочів. Здається, що звичайний грибний суп нічим не можна доповнити або якось змінити, але все-таки варіацій та способів достатньо.