онлайн казино Украины

Кредитори «Домобудівника» визначаються з інвестором

Кредитори «Домобудівника» визначаються з інвесторомУ тих, хто придбав квартири у житлових будинках, які не встиг добудувати збанкрутілий ПАТ «Домобудівник» (перебуває на стадії ліквідації), з`явилася надія.
22 березня на зборах кредиторів свої програми реанімації підприємства представили потенційні інвестори.
Ось як агітував представник іноземного, турецької фірми «Арду» Борис Бойправ:
«Підприємці з Туреччини виявили побажання вкласти кошти, від 4 до 5 мільйонів євро, погасити борги, відродити будівництво і виробництво будматеріалів на збанкрутілому «Домобудівнику». За прогнозом, 3 будинки можемо здати вже в 3-му кварталі цього року. Фірма є дочірнім підприємством однієї будівельної компанії. Створена нещодавно, але тут в Україні є фахівці, є кому працювати, відновлювати виробництво. Маємо план санації: ті, хто вклав усю суму, ті отримають квартири, інші будуть або доплачувати за нову оселю, або забирати вкладене. До кожної людини буде індивідуальний підхід».
Більш розлого про інвестиційні плани розповів народний депутат, у минулому власник групи компаній «Рассвет», до якої входить «Запорізький домобудівний комбінат» Петро Сабашук.
«Місяць тому до мене звернувся тоді ще колега по парламенту Владислав Атрошенко з проханням сприяти відновленню будівництва на «Домобудівнику», - пояснив він. - Фахівці із Запоріжжя приїздили сюди, побачили, в якому стані підприємство і заявили, що готові узятися за його санацію, відродити роботу та добудувати житло. Комбінат мертвий або напівмертвий, тому ми збираємося його повністю реконструювати. Ми це вміємо, робимо з великою наснагою. Якщо дасте добро, то ми вже в травні роздмухаємо комбінат і розпочнемо будівництво. Задіємо чернігівських будівельників. Завтра я зустрічаюся з керівництвом банку «Райффайзенбанк Аваль», що є заставоутримувачем».
Петро Сабашук не приховував, що санацією займається не вперше – після Запорізького домобудівного комбінату має досвід порятунку заводу «Львівсільмаш». Щоправда, 2009 року ЗМІ писали, що після приходу інвестора звідти звільнили 35% персоналу. Тож і тепер вже не бізнесмен (принаймні, офіційно), любить повторювати, що чудес на світі не буває.
«62 мільйони кредиторської заборгованості – достатньо велика сума, - зізнався Петро Сабашук. - У нас сьогодні її немає, будемо всі разом випливати. Тому перші інвестиції спрямуємо на запуск виробництва, другі – на будівництво, треті – на розрахунок з кредиторами, четверті – на реконструкцію. Цього року буде Чернігів, наступного – Ніжин. З усіма людьми, які вклали гроші в квартири, будуть переукладені угоди. Цю проблему має бути вирішено – ми дали слово мерові. Хто сплатив усе, нічого доплачувати не буде, решті слід гасити різницю. До кінця 2017 року вкладники мають отримати житло».
Учасники зборів досягли згоди утворити робочу групу, яка б ретельно вивчила дані про потенційних інвесторів, аби наступного разу остаточно визначитися. Чергові збори кредиторів призначено на 6 квітня. У разі, якщо тоді інвестора оберуть, а опісля суд затвердить план санації, «Домобудівник» можна буде відродити.

Добавлено: 23-03-2016, 09:34
0
0

Похожие публикации


Наверх