онлайн казино Украины

Рада земляцтв України в Росії вітає область з 80-річчям

Рада земляцтв України в Росії вітає область з 80-річчямВельмишановний Володимир Миколайович!

Дорогі земляки-чернігівці!

Від імені всіх москвичів - вихідців із Чернігово-Сіверщини, а також представників інших національностей, які жили, вчилися, працювали в області, мають родинні зв'язки там, люблять Чернігівщину, сприяють її розвитку і процвітанню, сердечно вітаємо рідну область з 80-річчям від дня заснування.

Чернігів - одне з найдавніших міст Європи. Сьогодні Чернігів - це 13 пам'яток архітектури державного значення, 32 пам'ятки місцевого значення, 32 пам'ятки історії монументального мистецтва, 36 пам'яток археології, найдавніша церква східної Європи - Спаський Собор і багато - багато іншого.

Ми знаємо це, ми пам'ятаємо про це і ми пишаємося своїм рідним містом.

Стародавня чернігівська земля, з якою пов'язані глибокі історичні корені всієї слов'янської культури, сьогодні - самобутній край, заради розвитку та процвітання якого об'єднують свої зусилля не тільки жителі області, але і земляки, які проживають за її межами. І куди б не закинула доля вихідців із славного поліського краю, ми завжди пам'ятаємо і будемо пам'ятати наше коріння і будемо шанувати свою малу батьківщину.

Протягом останніх років земляки з Чернігівщини стали ініціаторами багатьох добрих справ в сфері економіки, культури, науки, освіти, гуманітарного співробітництва.

Далеко за межами Москви, Києва і Чернігова відомі імена наших сучасників - знатних земляків. Це - Цимбаліст Юрій Іванович - член Спілки письменників Росії, син Героя Радянського Союзу Івана Цимбаліста, ім'ям якого названа вулиця в Чернігові, Остапенко Олег Миколайович - заступник Міністра оборони Російської Федерації, генерал-полковник, колишній командувач Військами повітряно-космічної оборони Росії, родом із села Покошичи Коропського району, Лебедєв Сергій Миколайович - генерал армії, Голова Постійного Комітету - Виконавчий Секретар СНД, Мироненко Віктор Іванович - заступник директора Інституту Європи РАН, відомий в Москві дослідник історії російсько-українських відносин та історії України, Перший секретар ЦК ВЛКСМ у 1985 - 1990рр., Носачевский Сергій Леонідович - перший заступник Голови Правління ВАТ «Технопромімпорт», один із засновників Чернігівського земляцтва в Москві, Муравйов Віктор Костянтинович - генерал-лейтенант у відставці, Коптєв Юрій Вікторович - Почесний громадянин м. Прилуки, меценат, генеральний директор групи компаній «Строймонтаж», Бахмут Віталій Іванович - доктор технічних наук, професор, академік, Заслужений енергетик Росії, Почесний громадянин Любеча, Мартиненко Олександр Володимирович - начальник відділу Департаменту високих технологій та оборонної промисловості Уряду Російської Федерації, Дудко Тарас Миколайович - керівник Всеросійського наркологічного центру, громадський діяч, онук великого О.П.Довженка, Малишева Тетяна Миколаївна - поетеса, директор кращої в Західному адміністративному окрузі м. Москви школи № 1941, Заварзін Олександр Костянтинович - директор Департаменту Виконкому СНД, перший секретар Чернігівського міськкому комсомолу в 1972-1976 рр.., Авраменко Іван Олексійович - генеральний директор фірми «Ротакс» і багато інших.

Чернігівське земляцтво в Москві є своєрідним містком дружби між Чернігівщиною та столицею Російської Федерації, який сприяє збереженню та розвитку традицій, історико-культурної спадщини наших країн.

На зміцнення співпраці між Росією і Україною, Чернігівської області з Москвою, Московською областю та іншими регіонами Російської Федерації націлена і підписана 21 вересня 2012р. в Чернігові Угоду про співробітництво Чернігівської обласної адміністрації, Чернігівської обласної Ради, Ради земляцтв України в Москві і Чернігівського земляцтва в Москві на 2012 -2013 р.р.

Найкращі наміри до такої співпраці були красномовно підтверджені і на зустрічі Керівників Ради земляцтв із Главою Чернігівської обласної державної адміністрації В.Н.Хоменко, з керівниками Брянської та Гомельської областей, а також з Патріархом Московським і Всієї Русі Кирилом біля Монумента Дружби на кордоні трьох братніх країн у с. Сеньковка Городнянського району Чернігівської області, який став символом дружби і взаєморозуміння братніх народів.

Ми сповнені сил і енергії працювати в ім'я процвітання рідного краю і бажаємо всім трудівникам Чернігівщини міцного здоров'я, щастя, радості, благополуччя та успіхів на благо подальшого розвитку Чернігово-Сіверського краю.

З глибокою пошаною, повагою, любов'ю та надією на продовження плідної співпраці,

Лях Микола Іванович, голова Ради земляцтв України в Москві, дійсний державний радник

Російської Федерації I класу, доктор політичних наук, секретар Чернігівського обкому комсомолу в 1973-1977гг.

Яроцький Федір Григорович, голова Правління Чернігівського земляцтва в Москві

Добавлено: 30-11-2012, 11:46
0
0

Похожие публикации


Наверх