онлайн казино Украины

Табличка про «воз’єднання» з Росією має лише ідеологічну функцію

Табличка про «воз’єднання» з Росією має лише ідеологічну функціюАктивісти С14 отримали відповідь на інформаційний запит стосовно статусу меморіальної дошки, яка донедавна висіла на стіні Спаського собору в Чернігові.

У відповіді за підписом директора департаменту культури і туризму, національностей та релігій Олександра Левочко зокрема зазначається наступне:

«Меморіальна дошка не є витвором мистецтва, створена на низькому художньому рівні, до того ж зміст напису на ній виконував ідеологічні функції. Відповідно до наказу Міністерства культури України від 02.11.2009 «Про затвердження методичних рекомендацій» (додаток 2), вищеназвана пам’ятка історії місцевого значення не відповідає критерію автентичності і є такою, що не підлягає занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України».

Нагадаємо: це ідеологічна табличка «на честь прийняття присяги на вірність Росії жителями м. Чернігова 28 січня 1654 року» безперешкодно висіла на історичній пам’ятці під носом у чиновників, доки її не обмалювали невідомі.

Розголос в ЗМІ та звернення активістами С14 на гарячу урядову лінію зрушив питання зняття пропагандистської таблички з державного обліку.

Відтак, питання щодо визнання вказаного об’єкту культурної спадщини є таким, що не підлягає занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України (зняття з обліку). Зняття з обліку буде юридично оформлено наказом Міністерства культури України.

  • 0
Добавлено: 22-02-2018, 09:48
0
689

Похожие публикации


Наверх