онлайн казино Украины

На чернігівські гармати чекає обновка

На чернігівські гармати чекає обновкаГранітні основи, на яких стоять гармати з бастіонів Чернігівської фортеці, що на Валу, цьогоріч відремонтують. На поточний ремонт 12 основ з міського бюджету виділено понад 25 тисяч гривень.

Про це повідомили сьогодні на засіданні міськвиконкому.

До переліку об’єктів пам’яток культурної спадщини, які потребують поточного ремонту, також включили пам'ятний знак на честь радянських воїнів-визволителів за адресою перехрестя вул.Івана Мазепи та проспекту Перемоги. На ці роботи буде спрямовано понад 35 тисяч гривень.

Ці заходи передбачені Міською цільовою програмою з охорони та збереження пам’яток культурної спадщини м. Чернігова на 2019-2021 роки.

Також планується встановлення системи відеоспостереження у місцях знаходження пам’яток культурної спадщини, виготовлення охоронних дошок, що встановлюватимуться на пам’ятки культурної спадщини. Зокрема, цього року планують встановити дві камери на Болдиній горі та п’ять - на бульварі по проспекту Миру біля Катерининської церкви.

Орієнтовний обсяг фінансування цієї Програми на три роки складає 1,427 млн грн.

У Чернігові загалом до переліку занесені 445 пам’яток культурної спадщини Чернігова, з них більшість - національного значення. Окрім того, на обліку знаходиться 32 щойно виявлені пам’ятки археології, 73 щойно виявлені пам’ятки історії і 3 нещодавно виявлені пам’ятки монументального мистецтва. На балансі Управління культури та туризму міської ради перебуває 20 пам’яток культурної спадщини.

  • 0
Добавлено: 18-05-2019, 08:12
0
604

Похожие публикации


Наверх