онлайн казино Украины

Газ зі сміття на Масанах

Газ зі сміття на МасанахУ Чернігові ПАТ "Облтеплокомуненерго" розпочав реалізацію проекту щодо збору та утилізації звалищного газу на міському полігоні твердих побутових відходів.

Повідомляє прес-секретар чернігівського міського голови Ірина Синельник.

Міський голова Олександр Соколов разом із чернігівськими журналістами ознайомився з початковими роботами реалізації проекту. Зокрема, планується поетапна розробка звалища побутових відходів – буріння свердловин для отримання газу із його збором та будівництво газопроводу для транспортування газу з полігону до котельної на вул. Інструментальна, 17.

Вже розроблена одна з чотирьох ділянок, де пробурять свердловини. Зараз зроблено 11 свердловин, всього їх буде 60.

Голова правління ПАТ "Облтеплокомуненерго" Іван Луста для підприємства назвав проект більше соціальним, аніж економічним. Водночас, він уточнив, що потенціал полігону по збору та утилізації біогазу становить 12,6 млн. м. куб. на рік. Термін експлуатації полігону до 15 років.

Також І.Луста зазначив, що вартість біогазу буде дешевшою від природного. За попередніми оцінками, вона становитиме 1000 грн. за 1 тис. кубометрів (наразі природний для населення коштує 1300 грн.).

Добавлено: 26-09-2012, 13:03
0
0

Похожие публикации


Наверх