онлайн казино Украины

Небезпечні відходи – батарейки, люмінесцентні лампи тощо – несіть до «ЖЕКу»

Небезпечні відходи – батарейки, люмінесцентні лампи тощо – несіть до «ЖЕКу»Програма поліпшення екологічного стану міста Чернігова на 2018-2020 роки, спрямована на покращення екологічної ситуації у Чернігові, погоджена виконавчим комітетом міської ради 16 листопада.

Про це повідомляє профільне комунальне підприємство АТП-2528.

Серед найбільших екологічних проблем міста визначені: утилізація та екологічно безпечне захоронення токсичних відходів, приведення стану сміттєзвалища до вимог екологічної безпеки.

Для безпечної експлуатації полігону твердих побутових відходів у районі «Масани» передбачено проведення реконструкції фільтраційних каналів, встановлення огорожі, розробка проекту рекультивації полігону твердих побутових відходів та впровадження системи збору біогазу.
Для унеможливлення потрапляння небезпечних складових з відходів, що утворюються у житловому секторі міста, на полігоні твердих побутових відходів, на базі житлово-експлуатаційних комунальних підприємств (КП «Деснянське», КП «Новозаводське», КП «ЖЕК-10», КП «ЖЕК-13») продовжене приймання небезпечних відходів (люмінесцентні лампи, елементи живлення та термометри) для подальшої передачі на утилізацію ліцензованим організаціям.

З метою вирішення питання утилізації відходів тваринного походження, необхідно придбання утилізатора біологічних відходів.

Полігон функціонує з січня 1961 року й на сьогодні там розміщено 23 млн кубометрів відходів.

Так, за рік у м. Чернігові утворюється орієнтовно 600 тисяч м куб. твердих побутових відходів.

Біля полігону твердих побутових відходів здійснюється вивчення ступеню і прогнозу розвитку забруднення поверхневих і підземних вод - моніторинг впливу міського полігону твердих побутових відходів та ставків-накопичувачів рідких промислових відходів на стан довкілля.

Як повідомлялося раніше, комунальне підприємство АТП-2528 Чернігівської міської ради, в структурі якого знаходиться полігон твердих побутових відходів у Масанах, у вересні цього року отримало ліцензію на їх захоронення, що фактично підтверджує безпечність захоронення твердих побутових відходів і дотримання технологій.

Чернігів у числі перших міст України одержав ліцензію від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг

  • 0
Добавлено: 21-11-2017, 10:27
0
890

Похожие публикации


Наверх