онлайн казино Украины

Масани, сміття – вічна тема та проблема

Масани, сміття – вічна тема та проблемаУ Чернігові триває процедура закупівель на ліквідацію токсичних ставків-накопичувачів. Вони розташовані на полігоні твердих побутових відходів у Масанах.

Повідомляє прес-секретар чернігівського міського голови Ірина Синельник.

-Цю проблему категорично потрібно вирішувати. Полігон не настільки проблемний, як ці ставки-накопичувачі, - наголосив міський голова.

За словами міського голови, у ставках акумульовано 130 тис. м. куб рідких токсичних відходів. Експлуатація ставків зупинена у 2005 році, але досі їх не ліквідовано, що позначається на стані навколишнього середовища у Чернігові.

Вже розроблена проектно-кошторисна документація з будівництва установки з ліквідації рідких токсичних відходів, зараз проводиться процедура закупівлі, - сказав О.Соколов. Проектна потужність установки – переробка 50 куб. м. відходів на добу.

Для проведення робіт з утилізації у міському бюджеті є 5,5 млн. грн., що менше від потреби на 1 млн. грн. Розв'язання проблеми значно прискорилося за участі обласної та центральної влади. Місто б погодилося взяти установку для ліквідації токсичних відходів у тимчасове користування, а потім передати іншим містам, адже проблема накопичення рідких токсичних відходів промислового виробництва не є унікальною у всеукраїнському масштабі.

Добавлено: 6-08-2012, 12:42
0
0

Похожие публикации


Наверх