онлайн казино Украины

Дубіль: Мер хоче дотягнути питання Ялівщини до виборів

Дубіль: Мер хоче дотягнути питання Ялівщини до виборівЗемлі Ялівщини вже розділені і розписані, а звертатися до обласної ради немає сенсу, бо відповідне рішення було прийняте ще у 2008-му році. Головна задача міського голови - затягнути час до виборів і унеможливити референдум про надання Ялівщині статусу РЛП до проведення виборів.

Такий лейтмотив виступу народного депутата України Валерія Дубіля під час круглого столу, присвяченому проблеми збереження природоохоронного об'єкту.

Присутнім був продемонстрований відеоролік, у якому опитані висловлюють недовіру міській владі у питанні збереження лісопаркової зони.

На доказ справедливості цієї думки наведено позицію влади, відповідно до якої природоохоронний статус має всього лише 7 гектарів території Ялівщини і взагалі її межі не є чітко визначеними.

- Рішення міської ради про клопотання перед облрадою прийнято для того, аби знівелювати рішення місцевої громади, - сказав присутнім на круглому столі депутат міської ради В'ячеслав Лебідь.

Окрім того, присутні на круглому столі помітили, що у рішенні міськради йдеться саме про УРОЧИЩЕ Ялівщина, а це лише невеличка частина території лісопарку. За словами вчених, екосистема може відновлювати сама себе, якщо вона займає не менше 100 гектарів. Якщо менше - гине. Наприклад, в арабських країнах життя однієї пальми коштує 3000 доларів на рік. Але ж у Чернігові ніхто не буде бігати з відром і поливати кущі й сосни.

- Ми будемо воювати за кожний сантиметр Ялівщини, - заявили громадські активісти.

Крім того, на території Ялівщини знаходиться близько 5-ти археологічних пам'яток, що потребують шанобливого і дбайливого ставлення до себе.

- Міському голові вірити не можна, бо він навіть не поставив на голосування документ, де чітко визначені межі лісопарку. Його територія після війни складала 250 гектарів, у рішенні облради фігурує 110 гектарів. З нами хочуть зіграти на визначеннях, - сказав депутат міськради Олег Русін.

Присутній на киуглому столі представник організації "дітей війни" зазначив, що дерибан Ялівщини вже розпочався зі знищення Зеленгоспу, знищення дерев і будівництва приватних будинків, проти чого, власне, і виступає громада.

- Справжня робота повинна початися з визначення меж і міській владі є над чим попрацювати. А от ботанічний сад на території Ялівщині юридично ніхто не ліквідував. Щоправда, його Статут з усіма чітко визначеними десь загубився, та й реліктові дерева знищені, зокрема 8 живих-здорових вікових дерев, - зазначили присутні.

Але проблеми Ялівщині створює не лише влада. Дивлячись на неї, звичайні дачники розорюють землі в поймі Стрижня і зливають у цю колись живу річку нечистоти. Тому питання порятнку екосистеми потрібно вирішувати у комплексі.

За результатами круглого столу була проведена прес-конференція.

- Мер намагається замилити очі і обдурити громаду. У громади довіри до нього немає. Ми будемо збирати підписи і проводити громадський реферандум. Щойно я отримав проект рішення облради, у якому до 1 грудня меру рекомендовано провести комплекс заходів, який би вони мали робити ще з 2008-го року. У цьому рішенні ми знов не бачимо меж лісопарку. Це звичайнісінький футбол і обман. Нам потрібно захистити Ялівщину, Стрижень і Кордівку. Вся боротьба у нас попереду. Маленькі перемоги у нас є, а одна велика пеемога буде за громадою, - сказав Валерій Дубіль.

Присутні закликали не бути байдужими і взяти участь у референдумі, а також висловили впевненість, що про Ялівщину скоро стане відомо і уряду, і Президенту.

Добавлено: 25-09-2012, 10:56
0
0

Похожие публикации


Наверх