онлайн казино Украины

Міськрада зберегла Ялівщину!

Міськрада зберегла Ялівщину!Депутати включили до розгляду питання «Про надання статусу регіонального ландшафтного парку лісопарку в урочищі «Ялівщина» Під час затвердження порядку денного 24-ї сесії Чернігівської міської ради 6 скликання.

Повідомляє відділ зв’язків з громадськістю міської ради.

Виступаючи з доповіддю з цього питання, Олександр Соколов підкреслив, що питання визначення статусу Ялівщини та збереження рекреаційної історичної зони міста вже давно знаходиться на вістрі уваги міської влади і громадськості міста.

Робота зі збереження заповідної території Ялівщини триває з 2008 року, а торік міська рада на пленарному засіданні 16 сесії вирішила до визначення статусу лісопарку "Ялівщина" ввести тимчасові обмеження (мораторій) на передачу у власність та оренду, зміну цільового призначення юридичним і фізичним особам земельних ділянок незалежно від форми власності у районі лісопарку Ялівщина в межах зони охорони археологічного культурного шару та зони охоронюваного ландшафту, визначених на основі проекту "Детальний план території. Функціонально-планувальна організація лісопарку "Ялівщина".

Депутати підтримали ініціативу міського голови та прийняли рішення порушити клопотання перед Чернігівською обласною радою щодо надання статусу регіонального ландшафтного парку лісопарку в урочищі «Ялівщина».

Олександр Соколов доручив управлінню архітектури та містобудування міської ради підготувати відповідну документацію до Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст "Діпромісто" та пояснив, що визначення території, якій надаватиметься статус охоронної зони, згідно з чинним законодавством знаходиться у компетенції Державного управління охорони навколишнього природного середовища.

Добавлено: 3-09-2012, 11:22
0
0

Похожие публикации


Наверх