онлайн казино Украины

Рішення про будівництво поблизу Ялівщини приймалося з порушенням закону та регламенту

Рішення про будівництво поблизу Ялівщини приймалося з порушенням закону та регламентуНадання дозволу ТОВ «Житлобудсервіс» на зміну цільового призначення понад 3,5 гектарів землі колишнього ПМК-59 для будівництва багатоповерхівок відбувалося із порушенням закону та регламенту Чернігівської міськради.
Зокрема, громадський активіст Олександр Гашпар вже відправив на ім’я міського голови Чернігова Владислава Атрошенка листа, в якому просить зупинити рішення міськради.
Він зазначає, що рішення було прийняте всупереч вимогам частини 4 статті 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності». Згідно з цією нормою забороняється змінювати цільове призначення землі, нове призначення якої не відповідатиме плану зонування та детальному плану території.
Відповідно до Генплану ця ділянка розташована у зоні, де не передбачене будівництво багатоповерхівок.


Також за результатами вчорашнього голосування можемо дійти висновку, що за результатами голосування скандальний пункт мав бути виключений з проекту рішення.
Нагадаємо, під час голосування за пропозицію виключення питання забудови Ялівщини з кінцевого проекту рішення, ця пропозиція не набрала необхідної кількості голосів – лише 17. За регламентом попереднього скликання, це означало б те, що пункт залишається у кінцевому проекті рішення.
Однак відповідно до пункту 12 статті 39 нового регламенту, яка регулює прийняття рішень індивідуально-правового характеру з земельних питань: «Якщо жодна редакція пункту рішення не була прийнята, пункт виключається з проекту рішення».
На цьому під час пленарного засідання неодноразово наголошував секретар міськради Віктор Бистров, який заявив, що такими голосуваннями депутати відкривають скриньку Пандори.
На противагу йому юридичний відділ міськради стверджував, що рішення треба ухвалювати за логікою: якщо не вистачило голосів для виключення цього пункту, він залишається у кінцевому проекті рішення. Очевидно, він посилався на інші норми тієї ж статті 39, яка не стосується голосувань по землі, в якій йдеться:
10. Проект рішення або пропозиція, які не отримали необхідної більшості голосів на підтримку, вважаються відхиленими. За пропозицією головуючого, секретаря Ради, депутата, що підтримана процедурним рішенням Ради, проект рішення, пропозиція, доповнення чи зауваження до проекту рішення можуть бути поставлені на голосування в порядку, передбаченому частиною десятою статті 30 цього Регламенту. У разі неприйняття рішення після такого голосування – проект рішення, пропозиція, доповнення чи поправка вважаються відхиленими.
Його позицію підтримав і міський голова Владислав Атрошенко.

Добавлено: 3-12-2016, 10:02
0
0

Похожие публикации


Наверх