онлайн казино Украины

Кращі підприємці Чернігова

Кращі підприємці ЧерніговаНапередодні професійного свята Дня підприємця секретар чернігівської міської ради Олег Шеремет привітав кращих підприємців міста. Він вручив нагороди переможцям міського конкурсу «Кращий підприємець – 2012», що проходив у рамках заходів Програми підтримки малого підприємництва у м. Чернігові.

Повідомляє відділ зв’язків з громадськістю міської ради.

- Підприємці часто є партнерами місцевої влади при вирішенні існуючих проблем регіону, тому ми постійно працюємо над створенням сприятливих умов для активізації підприємницької діяльності в обласному центрі, - сказав О.Шеремет.

У місті працюють підприємства різних форм власності і, головне, на що сьогодні спрямовується робота – це створення нових робочих місць, випуск конкурентоспроможної продукції, підвищення технологічного рівня виробництва, забезпечення високого рівня заробітної плати.

Частка малих підприємств у загальній кількості підприємств міста становить 92,8%. На обліку у Державній податковій інспекції у м. Чернігові перебуває 23 тис осіб. Всього у сфері малого підприємництва міста зайнято майже 43 тис. осіб.

Найбільш привабливою для малого бізнесу, як і в минулі роки, залишається сфера торгівлі та послуг. У виробничій сфері, де потрібен значний фінансовий капітал, зайнято 8,6% з числа юридичних осіб підприємців та відповідно 5,3% фізичних осіб підприємців.

Найбільше зростання обсягів у поточному році спостерігається за такими видами послуг, як операції з нерухомим майном, прокатом побутових виробів та предметів особистого вжитку, надання секретарських послуг та послуг з перекладу, санітарних послуг та інше.

Зменшення обсягів простежується на підприємствах, що займаються технічним обслуговуванням та ремонтом автомобілів, діяльністю готелів та інших місць для тимчасового проживання, дослідженням та розробкою, рекламною діяльністю тощо.

Добавлено: 31-08-2012, 12:08
0
0

Похожие публикации


Наверх