онлайн казино Украины

Малий бізнес у великому місті

Малий бізнес у великому містіПовідомляє відділ зв’язків з громадськістю міської ради.

За повідомленням начальника управління споживчого ринку та підприємництва Віталія Сидоренко, станом на 1 січня 2012 року кількість економічно активних малих підприємств у розрахунку на 10 тис. осіб населення у місті становить 72 одиниці.

Досить вагому частину займає недержавний сектор економіки, основою якого є фізичні особи – підприємці. На обліку у Державній податковій інспекції у м. Чернігові за І півріччя 2012 року перебуває 23 тис. осіб, з них діючих 20096 осіб.

За підсумками 6 місяців 2012 року надходження від діяльності суб’єктів малого підприємництва становили 59,6 млн. грн., що на 24,5 млн. грн. або 70 % більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Обсяг реалізованої продукції (робіт, послуг) малих підприємств за підсумками 2011 року становить 3,5 млрд. грн., це на 15 % більше, ніж у попередній рік.

Частка продукції малих підприємств у загальних обсягах реалізованої продукції (робіт, послуг) по місту становить 25,3 %.

Всього у сфері малого підприємництва зайнято 42,4 тис. осіб. Середньомісячна заробітна плата одного найманого працівника економічно активних малих підприємств за даними статистики зросла на 240 грн. і становить 1334,9 грн. Проте, цей показник менше середньомісячної заробітної плати найманих працівників по місту на 33 %.

Найбільш привабливою для малого бізнесу, як і в минулі роки, залишається сфера торгівлі та послуг. У виробничій сфері зайнято 8,6 % юридичних осіб підприємців та 5,3 % фізичних осіб.

Протягом звітного періоду з метою розвитку та підвищення ефективності підприємницької діяльності управлінням реалізовано низку заходів, зокрема: проведення навчальних семінарів-тренінгів, зустрічей з представниками організацій підприємців, лекцій з основ ведення підприємницької діяльності, міських конкурсів «Кращий підприємець року», Молодіжної школи бізнесу та ін. Всього на виконання заходів Програми у 2011 році використано 21,5 тис. грн. коштів з міського бюджету, у поточному році передбачені асигнування у сумі 40,0 тис. грн.

Для Чернігова нагальними завданнями у сфері підтримки та розвитку сектора малого підприємництва є, на думку В. Сидоренка, створення нових робочих місць, підвищення прибутковості підприємств та заробітної плати працівників.

З метою забезпечення подальшого розвитку малого та середнього підприємництва виконавчий комітет міської ради доручив управлінню споживчого ринку та підприємництва організувати розробку проекту Програми підтримки малого та середнього підприємництва у м. Чернігові на 2013-2015 роки.

Добавлено: 18-07-2012, 10:31
0
0

Похожие публикации


Наверх