онлайн казино Украины

Лікарі Чернігова очікують на нову хвилю коронавірусу: коли вона буде

Цифри зведень з «коронавірусного фронту» останнім часом тішать. У червні, до прикладу, був тиждень, коли у Чернігові було зафіксовано найменшу кількість нових хворих за рік. Утім колишній директор міської лікарні № 2 (тут залишилося єдине «ковідне відділення» в Чернігові) та колишній очільник управління охорони здоров’я Владислав Кухар закликав жителів міста не розслаблятися в умовах зеленої карантинної зони і дотримуватися правил безпеки. А ще – спрогнозував на осінь нову хвилю поширення COVID-19.

Чи справді чернігівцям, як і всім українцям загрожує нова хвиля коронавірусу і чи можна її якимось чином уникнути, ми спитали у головного пульмонолога Чернігівщини та лікаря-пульмонолога вищої категорії Чернігівської обласної лікарні - Івана Тельнова.

За його словами, нова хвиля в Україні очікується, а в сусідніх країнах та Європі йде збільшення кількості хворих на COVID-19.

– Ми очікуємо нову хвилю. Видно зростання кількості хворих у сусідній країні – Росії. Там зараз найбільша кількість хворих у світі. Вони реєструють більше ніж 11 тисяч випадків на добу. У країнах Європи – Великій Британії, Німеччині теж іде невелике, але все ж таки зростання захворюваності. Це пов’язують з індійським штамом коронавірусу, який отримав назву "Дельта", - каже лікар-пульмонолог.

На його думку, десь через пару місяців вже можна очікувати на певний спалах і пік захворюваності.

- Початися він може не із західних областей, як це було в попередні рази, а зі східних. Адже, якщо ми говоримо про Росію, – від людей, які перетинають кордон з ОРДЛО, а потім кордон з Україною. Може, навіть і з Чернігівської області початися, як із прикордонної, - зазначив Іван Тельнов.

Також лікар впевнений, що уникнути нової хвилі майже неможливо, але точно можна можна вжити заходів, аби послабити її наслідки.

- Ми зараз потрапили в зелену зону навіть за критеріями Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), і через це трохи розслабилися. Ми не вдягаємо маски, ініціюємо масові скупчення – змагання, футбол, великі трансляції, фан-зони… Ми не уникнемо третьої хвилі, якщо будемо так далі поводитися. Якщо людина невакцинована і відвідує всі ці заходи – вона має всі шанси або стати переносником цього всього, або захворіти сама, - каже лікар-пульмонолог.

  • 0
Добавлено: 2-07-2021, 08:02
0
399

Похожие публикации


Наверх