онлайн казино Украины

До жовтої зони Чернігову далеко – у місті новий рекорд з кількості хворих на коронавірус

Очікуваного зниження кількості хворих на COVID-19 у Чернігові та області не фіксується. Навпаки – медики відзначають постійне зростання майже усіх показників. А станом на 13 квітня за попередню добу виявлено 265 чернігівців, які захворіли. Таких цифр у місті ще не було.

Під час наради у мерії сьогодні, 13 квітня, в.о. начальниці управління охорони здоров’я Ольга Малець зазначила, що наразі кількість виявлених випадків COVID-19 по місту майже у три рази перевищує кількість тих, хто одужує. І така ситуація стабільно зберігається вже протягом кількох тижнів.

І хоча потроху зменшується кількість госпіталізованих, в той же час збільшується кількість дуже складних випадків, які вимагають кисневої терапії, і кількість смертей.

Станом на 12 квітня на лікарняних ліжках у лікарнях Чернігова перебувало 378 людей з діагнозом COVID-19. При цьому 220 з них потребують кисню. Для порівняння: тиждень тому у лікарнях лежало приблизна така ж кількість пацієнтів (коливання – плюс/мінус 5), але кисень потрібен бува лише 194 з них.

Також за останній тиждень від коронавірусу у Чернігові померло 19 людей. Такого високого показника протягом пандемії у місті ще не було. Наприклад, в останній тиждень лютого була зафіксована лише одна смерть від COVID-19.

– Ситуація залишається стабільно складною і потребує подальшої роботи із забезпечення протиепідемічних заходів. Потрібно більше звертати увагу чернігівців на дотримання дистанції і правильне носіння маски. Особливо з врахуванням того, що у нас очікуються свята, – резюмувала Ольга Малець.

Міський голова Владислав Атрошенко також звернувся до мешканців міста і акцентував увагу не необхідності дотримуватися правил.

– 19 померлих за тиждень. Доходить це чи ні?Давайте утримаємось від масових гулянь та контактів. Просто носіть маску і дотримуйтесь дистанції. У місті ситуація залишається напруженою, в той час, коли інші області переходять уже у помаранчеві та жовті зони.

Якби ми свідомо взялися і витримали пару тижнів дійсно карантин, то за цей час ця хвиля би спала. Якщо частина суспільства буде свідомо виконувати карантинні застереження, а інша частина – ні, то страждати будуть усі,– зауважив мер і попросив активніше діяти поліцію та Муніципальну варту.

Крім того, міський голова закликав чернігівців не соромитися робити зауваження тим, хто порушує правила.

  • 0
Добавлено: 14-04-2021, 07:56
0
533

Похожие публикации


Наверх