онлайн казино Украины

Хворих на коронавірус у Чернігові все менше, але темпи зниження епідемії – повільні

Вже два тижні у Чернігові спостерігається позитивна динаміка поширення коронавірусної інфекції. Це дає підстави розраховувати на швидкий вихід області і міста з «червоної» зони.

Ситуацію з поширенням COVID-19 обговорили у середу, 5 травня, на нараді у мерії. За словами виконуючої обов’язки начальниці управління охорони здоров’я Ольги Малець, наразі на лікарняних ліжках перебуває 301 пацієнт з таким діагнозом. Це 56 % від загальної кількості «ковідних» ліжок.

При цьому з 458 ліжок, підключених до кисню, зайняті 210 (203 з кисневою підтримкою, 7 – на апаратах ШВЛ). Це 46 % завантаженості.

Ольга Малець зауважила, що у порівняння з попереднім тижнем в Чернігові зменшилася кількість як хворих, так і госпіталізованих. Зокрема, нових випадків COVID-19 виявлено 497 (-37,2%), госпіталізовано – 138 (-26,2%). За цей час одужала 701 людина, а з лікарень виписали 207 пацієнтів.

Вона припустила, що питання переходу Чернігівської області (а разом і Чернігова) до помаранчевої чи навіть жовтої зони вирішиться найближчим часом. Наразі є невелике перевищення лише по динаміці рівня госпіталізації.

Міський голова Владислав Атрошенко зауважив, що зменшення показників відбувається все ж досить повільно і додав, що висновки по тому, як чернігівці відсвяткували Великдень, можна буде зробити лише 15–20 травня.

– Зараз у нас 300 людей на лікарняних ліжках. А ми починали бити тривогу, коли було 230-260. Так, хвиля йде на спад, але все залежить від того як населення дотримується правил. Ми чекаємо рішення уряду по виведенню області і Чернігова з червоної зони. Сподіваюся, протягом літа у нас не буде сплеску, – резюмував він.

  • 0
Добавлено: 6-05-2021, 07:47
0
487

Похожие публикации


Наверх