онлайн казино Украины

Десна Чернігів не затопить, а от Стрижень треба пильнувати

Великої повені у Чернігові, не зважаючи на рясні опади у лютому, спеціалісти не прогнозують. Проте, є певні фактори ризику. Про це йшла мова сьогодні, 23 лютого, на нараді у мерії.

За словами керівника міського відділу з питань протидії надзвичайним ситуаціям та цивільного захисту населення Григорія Годуна, цієї весни паводку не буде.

– Вода зійде вниз за течією і ловити її буде Київ. Ми дивимося на Новгород-Сіверський і на ручку Сейм яка вкидає найбільше в Десну. Зараз маємо 246 см над нулем посту, а вихід на заплаву – 700 см. У нас є запас 4,5 метри, – розповів він.

Тим не менш, фахівці визначають заходи протидії можливому підтопленню і розглядають питання евакуації людей у разі необхідності. Основна причина для цього – не Десна, а Стрижень.

– На Стрижні три ставки заповнені на 100 %. Нам необхідно розглянути питання, як скинути цю воду, – зазначив Григорій Годун. Сьогодні запланована нарада з цього приводу.

За його словами, фахівці Деснянського басейнового управління водних ресурсів обстежили гідроспоруди і зауважень комунальникам не зробили.

У свою чергу міський голова Владислав Атрошенко порадив не надто захоплюватися скиданням води, щоб потім не отримати інших проблем.

– Треба спрацювати акуратно. Так, щоб Стрижень не залишився потім без води. Такого нам не хотілося би, – застеріг мер.

  • 0
Добавлено: 24-02-2021, 08:01
0
445

Похожие публикации


Наверх