онлайн казино Украины

Поминальні дні у Чернігові. Автобусів на кладовище «Яцево» цього року не буде

На нараді у мерії чиновники обговорили ситуацію з організацією пасажирських перевезень до міського кладовища «Яцево» на період поминальних днів. На відміну від попередніх років, цього разу, швидше за все, міська влада відмовиться організовувати доставку людей.

Міський голова Владислав Атрошенко зауважив, що відмовитися від вирішення питання і не забезпечити чернігівців автобусами – неправильне рішення, проте змушений був погодитися, що наразі діюча постанова уряду фактично робить таку організацію перевезень неможливою.

– У нас відкрите питання великодніх свят і поминальних днів. Я не знаю як краще. Не дати автобуси – неправильно, а дати – чи будуть дотримані вимоги? Це старша група населення, передусім… – оцінив ризики мер.

Він нагадав, що у попередні роки місто постійно забезпечувало транспорт для перевезення людей, зважаючи на фізично обмежений простір для проїзду. Втім, цього разу, ймовірно, доведеться відмовитися від такої практики через карантинні обмеження.

Нагадаємо, зараз діє постанова Кабінету міністрів №255, яка регламентує роботу всіх служб та органів управління під час карантину. Зокрема, в ній прописана заборона збиратися більше 2 осіб та суттєво обмежені умови перебування людей у транспорті і громадських місцях.

– Ми мусимо виконувати розпорядження системи органів центральної влади, – резюмував Владислав Атрошенко. – До того ж, це додаткові ризики передачі хвороби до найбільш вразливих за віком людей.

Він попросив підлеглих готувати чернігівців до того, що перевезень на поминальні дні цього року не буде і закликав усіх не ігнорувати карантинні обмеження, зберігати спокій і берегти здоров’я:

– Сьогодні статистика все таки не найгірша у нас. І темпи поширення вірусу не найгірші серед європейських країн. Поки що. Давайте дотримуватися і далі. Дай боже, все буде добре.

  • 0
Добавлено: 8-04-2020, 07:52
0
483

Похожие публикации


Наверх