онлайн казино Украины

Новий директор стадіону ім. Гагаріна: "З «Десною» порозумілись та маємо гроші на ремонт трибуни"

Уже два місяці, як після скандалів та протестів, що набули всеукраїнського розголосу, директором державного підприємства «Олімпійський навчально-спортивний центр «Чернігів» (колишній стадіон ім. Гагаріна) став Андрій Волков. Тоді він позиціонував себе як нейтральна фігура, задача якої була «помножити на нуль» конфлікт між стадіоном та керівництвом футбольного клубу. Про те, чи вдалося знайти компроміс та які найближчі плани щодо аварійної східної трибуни, ми поговорили особисто з паном Андрієм.

Фото: Суспільне Чернігів

Устигнути освоїти

Проаналізувавши затверджений Держбюджет України на 2021 рік, наші журналісти знайшли статтю видатків на розвиток та покращення стану спортивної інфраструктури. Зокрема, на розвиток та матеріально-технічного забезпечення семи баз олімпійської та паралімпійської підготовки передбачено 853 млн грн. За словами Андрія Волкова, 32 млн із цієї суми виділено на капітальний ремонт східної трибуни стадіону імені Гагаріна. Проте, чи встигне стадіон освоїти ці кошти за календарний рік, питання відкрите.

– Скажу відверто та абсолютно чесно: у мене є припущення, що ми цьогоріч не встигнемо виконати повний об’єм робіт. Капітальний ремонт тієї трибуни буде починатись з літери «А», бо в нашому розпорядженні немає жодної експертизи чи передпроєктного дослідження. Ми починаємо цю роботу з нуля.

Якщо в мене на початку осені цього року на руках уже буде проєкт капітального ремонту трибуни – це буде перемога! Зараз у нас щодня йде робота з підготовки технічного завдання для майбутнього проєкту: аналізи, експертизи, перевірки тощо. Наприклад, після розмови з вами в мене запланована зустріч з уже другими проєктантами, яких я запрошую, – зазначив директор стадіону.

Новий директор стадіону ім. Гагаріна: "З «Десною» порозумілись та маємо гроші на ремонт трибуни", фото-1
Чистий аркуш від попередників

Зі слів пана Андрія стає зрозуміло, що максимум, на що можна очікувати цьогоріч, так це на демонтаж певних конструкцій трибуни. Проте і для цього треба встигнути зробити проєкт капітального ремонту трибуни.

– Таким чином ми зможемо освоїти певну частину коштів, передбачених у держбюджеті. Після цього я, звичайно, буду клопотати в міністерстві, аби фінансування продовжилось і наступного року, адже на той момент уже буде видно, що ми розпочали реалізацію цілісного проєкту. Поживемо – побачимо, як у нас підуть справи, – розповів Андрій Волков.

Керівництво стадіону на сьогоднішній момент відзначає як основну проблему те, що за ремонт східної трибуни ніхто із попередників не думав і ніяких робіт не проводив.

– Якби я прийшов на посаду директора два місяці тому і в мене на руках були б усі експертизи та дослідження, ми б уже весною оголосили тендер на проведення капітального ремонту. У сьогоднішній же ситуації буде добре, якщо ми цьогоріч взагалі проведемо тендер. Зараз я не знаю, чи можна врятувати цю трибуну та якось її осучаснити. Можливо, її треба буде руйнувати, а на її місці будувати нову, але це стане відомо після закінчення передпроєктних робіт, – заявив директор стадіону.

Новий директор стадіону ім. Гагаріна: "З «Десною» порозумілись та маємо гроші на ремонт трибуни", фото-2
«Десна» гратиме вдома, але не взимку

Андрій Волков підтвердив інформацію про те, що «Десна» не зможе зіграти свої як мінімум лютневі домашні матчі на стадіоні у Чернігові. Причиною тому є морози та сніг, який лежить на газоні основного поля. За словами директора, підігрів поля є, але він не під’єднаний до мережі, тому в таку погоду грати тут не можливо. Вирішення цього питання потребує великих капіталовкладень, адже треба будувати нову підстанцію на території стадіону. Про це ж поки навіть не думають.

– Раніше тут були скандали, суперечки, непорозуміння, але зараз можу з упевненістю сказати, що з «Десною» ми знайшли спільну мову. З керівництвом клубу переглянули наші фінансові взаємовідносини, і хоча ми збільшили їм оренду за використання полів на стадіоні, «Десна» на це погодилась.

Також керівництво футбольного клубу хоче взяти в нас у довгострокову оренду приміщення бази, на якій зараз живуть та відновлюються футболісти. До нас уже приїжджав юрист від «Десни», наразі йде оцінка приміщень. Ніхто цій довгостроковій оренді не перешкоджатиме, але фінального рішення ще немає. Сподіваюсь, що цей рік ми проживемо з клубом у мирі та злагоді, – підсумував директор стадіону Андрій Волков.

  • 0
Добавлено: 6-02-2021, 09:35
0
511

Похожие публикации


Наверх