онлайн казино Украины

Чернігівські легкоатлети тепер мають бігові доріжки європейського зразка

Чернігівські легкоатлети тепер мають бігові доріжки європейського зразкаОлімпійський навчально-спортивний центр «Чернігів» (теперішня назва стадіону імені Ю. Гагаріна) став п’ятим стадіоном в Україні, що має бігові доріжки із синтетичним покриттям європейського зразка.
В урочистому відкритті взяли участь міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, голова облдержадміністрації, голова обласного осередку НОК України Валерій Куліч, мер Чернігова Олександр Соколов.
А ще - найголовніший учасник - майстер спорту СРСР та України з легкої атлетики, чемпіонка світу з кросу Наталія Лагункова.
Як зазначив І. Жданов, реконструкцію легкоатлетичних доріжок розпочали ще 2011 року і «лише тепер отримали щось досить суттєве». Нове німецьке синтетичне покриття червоного кольору, сертифіковане Міжнародною легкоатлетичною федерацією, обійшлося державі у майже 2,5 мільйона гривень.
«Тепер у Чернігові можна буде проводити чемпіонати України, - підкреслив міністр. – На цих доріжках будуть змагатися діти, більш досвідчені спортсмени і буде примножуватися слава Чернігівщини та всієї України. Ми з вами зробили ще один крок з відновлення спортивної інфраструктури Чернігівської області».
В. Куліч, дякуючи І. Жданову за цей внесок у розвиток спорту Придеснянського краю, потис йому руку, і разом з ним та Н. Лагунковою розрізав символічну червону стрічку. «Головне, що наші спортсмени матимуть якісне покриття. Очікуємо, що доріжки принесуть нам результати в спортивному плані», - наголосив він.
І. Гоцул у своєму коментарі для «Свободи. ФМ» не приховував задоволення. «В наш час бігати асфальтом – нонсенс, - відзначив він. – У всьому світі легкоатлети вже користуються доріжками із синтетичним покриттям. І ось ці, що ми відкриваємо у Чернігові, відповідають стандартам сьогодення.
Завдяки пружності вони зберігають м`язи та кінцівки спортсменів, убезпечують від травм. Гарантія на покриття – 5 років, але місцеві спортсмени, гадаю, зможуть користуватися доріжками всі 10. Треба лише їх належним чином зберігати, чистити».
З нагоди відкриття бігових доріжок було влаштовано показові спортивні змагання юних легкоатлетів – вихованців ДЮСШ Чернігова та області. Їх учасники змогли першими перевірити на міцність та пружність нове покриття. Як наслідок, непогані результати у забігу на 1000 метрів.

Добавлено: 31-10-2015, 09:18
0
0

Похожие публикации


Наверх