онлайн казино Украины

Чернігів витрачає на спорт та дозвілля бюджетний максимум

Чернігів витрачає на спорт та дозвілля бюджетний максимумОбсяг бюджетних коштів, які витрачаються в Чернігові на культуру і спорт, у порівнянні з 2014 роком зріс утричі. Про це під час ранкової наради у муніципалітеті повідомив очільник профільного управління Андрій Дериземля.

За три останніх роки встановлено 47 повноформатних дитячих і 18 спортивних майданчиків та 6 нових футбольних полів зі штучним покриттям. Місто витратило на це понад 20 млн грн.

Приміром, у 2018 році відремонтовані приміщення 2-х дитячо-юнацьких спортивних шкіл: на вул. Льотній, 12 (ДЮСШ «Фортуна») і вул.Серьожнікова, 10 (ДЮСШ «Авангард»). Цього року відремонтований та обладнаний спортивний комплекс «Авангард» на вул. Пухова. Він єдиний має зал із суцільним килимом для спортивної боротьби, який відповідає всі нормативам для проведення змагань будь-якого рівня. Заклад зможе прийняти на заняття більше 200 дітей.

Серед перспективних напрямків створення інфраструктури для молоді та розвитку спорту - проектування Палацу спорту (Чернігів - єдиний обласний центр, який не має такого об'єкту). Також місто могло б розвивати стадіон ім.Гагаріна. Втім, поки він не у комунальній власності громади - це проблематично.

«Наші перспективи залежать від того наскільки молодь повірить в Україну. Тоді зменшиться трудова міграція. А це залежить від того, чи зможемо ми почати реальний розвиток економіки. Якщо у найближчий час ми не зробимо цього... кредиту довіри у населення немає, він закінчується. Тоді всі свої життєві плани молодь буде пов'язувувати все більше з іншими державами чи територіями.

Для зростання економіки є всі передумови. Україна може почати це вже наступного року. Для цього потрібно всього кілька десятків законів та рішень: щодо інвестицій, митниці, оподаткування. І вже з наступного року це могло б забезпечити до 6-7% економічного зростання.

Тоді люди почнуть лишатися в Україні, пов'язувати своє життя з Україною. Інвестори не боятимуться вкладати кошти. Це відобразиться на місцевих бюджетах. Тоді місто зможе вкладати, для прикладу, більше коштів у спортивну галузь", - прокоментував міський голова Владислав Атрошенко.

  • 0
Добавлено: 31-07-2019, 08:24
0
991

Похожие публикации


Наверх