онлайн казино Украины

Крематорій у Чернігові. На сайті петицій можна підтримати вимогу будівництва

На сайті електронних петицій – звернень до місцевої влади – з’явилася ініціатива зі збору підписів щодо будівництва у Чернігові крематорію.

Її автор Олексій Пономаренко нагадує, що співвідношення кремацій та традиційних поховань – на користь першого варіанту. За його даними – у Великій Британії ці цифри 70 % на 30 %, а у Швеції 80 % на 20 %.

Це не забаганка, а логічний результат переповнення кладовищ і дефіциту вільної землі під розбивання нових цвинтарів.

За інформацією автора петиції, в Україні діє лише три крематорії: у Киві, Харкові та Одесі. У цьому році заплановано завершення будівництва крематорію у Дніпрі.

Переваг спалення тіл померлих перед традиційними захороненням автор звернення бачить декілька: раціональне використання землі (потрібно у 100 разів менші площі); екологічність (розкладанні тіла у землі триває десятиліттями, а продукти розкладу потрапляють у підземні води); нижча вартість процедури та інші.

Окремо звертається увага на те, що нині православна церква не перешкоджає такому способу похорону. А згідно з Законом України «Про поховання та похоронну справу» людина має право сама визначати спосіб захоронення свого тіла після смерті.

«Побудова крематорію в Чернігові забезпечить реалізацію цього права для чернігівців», – резюмує автор ініціативи.

Підписати петицію можна за посиланням. Якщо протягом місяця її підтримає хоча би 250 чернігівців, місцева влада муситиме офіційно відреагувати на звернення: або підтримати ідею, або обґрунтовано пояснити відмову.

Нагадаємо, у Чернігові останніми роками місцева влада кілька разів розширювала територію єдиного діючого кладовища «Яцево», викуповуючи у власників їхні земельні паї поруч з цвинтарем.

Зокрема, у 2018 році депутати міської ради підтримали рішення про викуп 5,3 гектарів землі у трьох осіб за ціною 130 тисяч гривень за гектар. А на початку цього року мова зайшла ще про дві необхідні ділянки для «Яцева» загальною площею більше 2,5 гектарів.

  • 0
Добавлено: 13-11-2020, 07:46
0
386

Похожие публикации


Наверх