онлайн казино Украины

Майже 800 е-петицій за три роки: чернігівці активно комунікують з владою

Майже 800 е-петицій за три роки: чернігівці активно комунікують з владоюНа офіційному веб-порталі Чернігівської міської ради в розділі «Електронні петиції» за три роки оприлюднено 789 петицій, в яких жителі міста звертаються до міської влади щодо наболілих питань. Більшість з них торкається тем: благоустрою, житлово-комунального господарства та транспортної сфери.

За цей час електронні петиції стали найпоширенішим інструментом е-демократії на місцевому рівні. За даними сайту EGAP чернігівці активно користуються цією платформою для висловлення власних ідей та пропозицій.

Згідно з інформацією відділу звернень громадян міської ради, за минулий - 2018 рік до міської ради надійшло 260 е-петицій, тільки 55 з них набрали 250 необхідних голосів на їх підтримку.

Дата оприлюднення електронної петиції на офіційному сайті міської ради є датою початку збору підписів на її підтримку. Петиція подається на розгляд відповідного структурного підрозділу міської ради тільки за умови збору не менш як 250 підписів жителів міста протягом 30 календарних днів. Після розгляду відповідь надається запитувачу та обов’язково оприлюднюється на сайті міськради в розділі «Петиції з відповідями».

Всі петиції, що не набрали 250 голосів на їх підтримку, реєструються як звернення громадян.

Наприклад, вчора, 8 січня, зареєстрована петиція з пропозицією збільшити кількість патрулів, щоб забезпечити захист міста від вандалів та боротьбу з алкоголізмом та наркоманією.

Загалом на сьогодні триває збір підписів 17 електронних петицій. Серед порушених питань: встановлення світлофору навпроти ТЦ «Епіцентр», облаштування зупинки громадського транспорту на П’яти кутах, забезпечення освітлення вулиці Кільцевої, заборона вигулу собак на території лікарень і навчальних закладів тощо.

Електронні петиції, як інструмент е-демократії та спосіб звернення громадян до влади, з’явилися в Україні у 2015 році, після того як Верховна Рада України внесла зміни до закону «Про звернення громадян» і передбачила е-петицію як окрему форму такого звернення. З такими зверненнями через Єдину систему місцевих петиційгромадяни можуть звертатися як до центральної, так і до місцевої влади.

За останніми даними до системи е-петицій приєдналися понад 170 місцевих громад. Цим сервісом користуються понад 440 тисяч громадян.

  • 0
Добавлено: 9-01-2019, 09:56
0
601

Похожие публикации


Наверх