онлайн казино Украины

Чернігівська міськрада розглядає 6% електронних петицій

Чернігівська міськрада розглядає 6% електронних петиційНа офіційному веб-сайті Чернігівської міської ради в розділі «Електронні петиції» оприлюднено 248 петицій, в яких жителі міста звертаються до міського голови Владислава Атрошенка.
Більшість з них стосується питань благоустрою, житлово-комунального господарства та транспортної сфери.
На сьогодні на розгляді у структурних підрозділах Чернігівської міської ради перебуває 15 електронних петицій, – повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради.
Серед порушених питань: підтримка обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива з 22 год. вечора до 8 год. ранку, скасування "талончиків" прийому до лікарів у всіх поліклініках міста, встановлення на зупинках інформації про щохвилинний розклад руху тролейбусів та автобусів, будівництво сміттєпереробного заводу тощо.
Найбільше голосів (307 з 250 необхідних) набрала петиція щодо розбудови туристичної інфраструктури міста шляхом збереження літніх терас (як писало видання Svoboda.FM, створене і, напевно, штучно підписане від різних імен «в пику» громадянам, що прагнуть звільнити тротуари для того, для чого вони призначені – пересування пішоходів).
Як зазначено в петиції, ініціативна група громадян просить міську раду не закривати літні тераси біля закладів громадського харчування. Це буцімто дозволить покращити туристичну інфраструктуру міста, збільшить його привабливість для іноземних туристів та гостей з інших регіонів України.
Наразі відповідь на цю петицію готує КП «Дільниця з контролю за благоустроєм міста».
Всі розглянуті петиції обов’язково оприлюднюються на сайті міськради в розділі «Петиції з відповідями» (повний список відповідей знаходиться за ЦИМ посиланням).
Зараз час вже опубліковано 39 відповідей. Найбільшу кількість підписів – 573, зібрали батьки дошкільнят міста Чернігова, які виступали проти підвищення вартості харчування в дитсадках.
У відповіді, яка надана управлінням освіти міської ради, зазначено, що підстав для збільшення вартості харчування в дошкільних навчальних закладах немає, якщо ціни і надалі будуть зберігатися на тому самому рівні. У разі росту індексу інфляції управління освіти буде вимушене ініціювати перегляд цін на харчування.
Серед розглянутих петицій є пропозиція від мешканців житлового мікрорайону Масани щодо будівництва нової школи та дитячого садочка, оскільки чисельність жителів цього мікрорайону постійно зростає, а учні ЗНЗ №35 змушені навчатися у дві зміни. Управління освіти міської ради у відповідь на дану петицію повідомляє, що двозмінний режим навчальних занять не суперечить вимогам Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу (Державні санітарні правила і норми ДСанПіН 5.5.2.008-01). Відповідно до п. 9.10. Державних санітарних правил і норм учні 1-2 класів, випускних та класів компенсуючого навчання навчаються лише у першу зміну.
Щодо будівництва дитячого садочка, то виконавці даної петиції повідомляють, що у поточному році в цьому мікрорайоні планується розпочати будівництво ДНЗ на 280 місць. Для вирішення даного питання в міському бюджеті заплановано 16 млн. грн. Зараз проводиться робота по приведенню у відповідність проектно-кошторисної документації управлінням капітального будівництва міської ради.
Довідка
Згідно зі змінами до Статуту територіальної громади міста Чернігова, затвердженими міської радою 28 січня 2016 року, жителі міста можуть звернутися до органів місцевого самоврядування з електронними петиціями через офіційний веб-сайт Чернігівської міської ради, а також в інший передбачений законом спосіб.
Дата оприлюднення електронної петиції на офіційному сайті міської ради є датою початку збору підписів на її підтримку. За умови збору на підтримку електронної петиції не менш як 250 підписів жителів міста протягом 30 календарних днів, петиція подається на розгляд відповідного структурного підрозділу міської ради. Після розгляду відповідь надається запитувачу та оприлюднюється на сайті міськради.

Добавлено: 28-04-2016, 10:19
0
0

Похожие публикации


Наверх