онлайн казино Украины

Медсестри у школах Чернігова залишаться

Медсестри у школах Чернігова залишатьсяТаке повідомлення публічно зробив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко сьогодні, 30 січня, на засіданні 50-ї сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання у відповідь на один із депутатських запитів, повідомляє Прес-служба Чернігівської міської ради.

- Зваживши всі «за» і «проти», ми залишаємо медичних сестер у штаті школи. Оскільки державою зняте відповідне фінансування, і на сьогодні медичні сестри виводяться поза штат управління охорони здоров’я, то ми змінюємо їх фінансування, - повідомив він.

За словами міського голови, у майбутньому медичні сестри, які працюватимуть у школах, будуть входити у штат управління освіти міської ради. Раніше зарплата їм виплачувалася за рахунок державної медичної субвенції.

Але тепер, коли субвенція на них більше не розповсюджується, ці витрати ляжуть на міський бюджет. Як відомо, освітня субвенція призначається державою тільки на зарплати педагогічних працівників, а весь технічний персонал шкіл утримується коштом територіальної громади. Аби залишити медсестер, з міського бюджету додатково необхідно буде спрямувати орієнтовно 3 млн грн.

Разом з тим, на думку Владислава Атрошенка, таке рішення більш політичне, ніж раціональне. Адже фактично шкільні медсестри реальної фахової медичної допомоги надавати не будуть, бо, зокрема, не мають права давати дитині жодні ліки.

- Це рішення буде прийняте, щоб не збурювати батьків та вчителів. Фактично для того, щоб директор і вчителі не відчували відповідальності, - зауважив він.

Міський голова нагадав, що в розвинених і більш заможних європейських країнах - до прикладу, в Німеччині чи Австрії - в школах медичних сестер немає. Вони вважають, що необхідність у цьому відсутня. Першу медичну допомогу учням у цих країнах надають або вчителі, або, за потреби, викликають «швидку», яка вже діє фахово.

  • 0
Добавлено: 31-01-2020, 08:05
0
661

Похожие публикации


Наверх