онлайн казино Украины

Атрошенко про затримку платежів казначейством: це неприйнятно

Атрошенко про затримку платежів казначейством: це неприйнятноЩойно на сесії міської ради депутати прийняли звернення до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

Мова про ситуацію з непроплатами платіжних доручень казначейством по роботах, які виконуються у Чернігові за рахунок коштів субвенції на соціально-економічний розвиток територій.

Для Чернігова Уряд ще раніше передбачив субвенцію на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій 85,7 млн гривень. Додатково із минулого року невикористана субвенції 41 млн гривень.

На що витрачається ці кошти? Серед робіт: реконструкція водопроводу по одній із головних магістралей міста Чернігова, ремонти під’їздів в житлових будинках, облаштування кабінетів по вивченню окремих предметів у школах, реконструкція поліклінічного відділення в одній із лікарень міста.

Але ще з середини вересня поточного року і на цей час управлінням Державної казначейської служби України у Чернігові затримується оплата платіжних доручень за вже виконані роботи. Накопичились непроплати на суму майже 15 млн гривень.

Називають і підрядників, яким заборгували найбільше: ТОВ “УТБ-Інжиніринг”, ТОВ “СІВЕРТЕХБУД”, ТОВ “Еко Комфорт Групп”, ФОП Мокроусов О. С., ФОП Живенко С. В.

- Зараз є затримка з фінансуванням субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів на соціально-економічний розвиток окремих територій. Просто блокуються казначейством ці виплати. Відтак підрядники не отримують кошти за вже виконані роботи. Якщо великі підрядники ще тримаються, то невеликі вже на межі - люди не отримують зарплати. Це неприйнятна поведінка держави по відношенню до територіальних громад, - каже мер Владислав Атрошенко.

Тож депутати просять Прем’єр-міністра Гончарука вжити заходів щодо розблокування затримки платежів і недопущення виникнення кредиторської заборгованості із зазначених виплат.

  • 0
Добавлено: 3-11-2019, 08:41
0
465

Похожие публикации


Наверх