онлайн казино Украины

Атрошенко хоче справедливого розподілу державних коштів для Чернігова та області

Атрошенко хоче справедливого розподілу державних коштів для Чернігова та областіМер Чернігова Владислав Атрошенко неодноразово казав про те, що вимагає пропорційно ділити державні кошти для всіх областей України.

Це стосується державних програм, коштів Фонду реконструкції та розвитку, дорожнього фонду.

Також, за словами міського голови, наше місто потерпає внаслідок відсутності представників в обласній раді, й цю ситуацію потрібно виправляти.

- Закликаю всіх народних депутатів від Чернігівщини подивитись на розподіл державних коштів по областям у минулі роки. Є незрозумілі речі. Приміром, на окремі області спрямували у 2-2,5 разів більше коштів. Тому я би просив подивитись на ці речі і відновити баланс, - сказав Атрошенко учора на нараді у мерії.

До чого призведе така нерівномірність - регіони, які отримали за минулі роки більше фінансування на розвиток інфраструктури, будуть мати кращі можливості для розвитку. Треба вже зараз прогнозувати наслідки цих процесів.

- Якщо це така ідеологія державна - то тоді все зрозуміло. Але якщо це безконтрольна практика, то її потрібно виправляти, - каже мер.

Схожа ситуація і на рівні області.

- Якщо у Чернігові живе 30% жителів області, то відповідно сюди має приходити така ж кількість коштів для розвитку інфраструктури, коштів ДФРР та на соціально-економічний розвиток, які держава виділяє для регіонів. Відповідно до цих пропорцій мають формуватись і пріоритети фінансування територій та громад, - сказав Атрошенко.

І згадав, що жоден із депутатів в обласній раді не представляє Чернігів, то відповідно мотивація діяти на користь міста у них - нульова.

  • 0
Добавлено: 7-02-2019, 08:46
0
549

Похожие публикации


Наверх