онлайн казино Украины

Там не вистачить, а там уже борг: Чернігівська міська рада звернулася до Гончарука

Там не вистачить, а там уже борг: Чернігівська міська рада звернулася до ГончарукаСубвенція, що була передбачена місту для розрахунків з підприємствами – постачальниками за надані населенню пільги та житлові субсидії з оплати житлово-комунальних послуг та енергоносіїв на 2019 була вичерпана ще в серпні.

Відтак утворюється борг. Станом на 29.10.2019 року це майже 21 мільйон гривень. Тож необхідно, аби держава погасила цю недоплату.

Владислав Атрошенко наголосив на важливості прийняття такого рішення, адже це на пряму впливає на платоспроможність комунальних підприємств міста. Він зазначив, що наразі у ІІІ-у кварталі по відношенню до І-го та ІІ-го у три рази зросла поточна заборгованість. І комунальні підприємства фактично не мають обігових коштів, щоб вчасно розрахуватися, наприклад, за спожиту електроенергію.

Бракує грошей і в запланованій субвенції для освітян. Доведений обсяг освітньої субвенції бюджету міста Чернігова на 2020 рік у розмірі 370,2 млн грн не забезпечує на 151,1 млн грн потребу на виплату заробітної плати педагогічним працівникам, які фінансуються за рахунок коштів освітньої субвенції (521,3 млн грн).Тож з метою недопущення загострення соціальної напруги в освітянських колективах, запобігання проведенню масових акцій протесту, нівелювання концепції «Нової школи» Уряд має переглянути суму відповідного нарахування.

Щодо піднятих питань депутати Чернігівської міської ради ухвалили відповідні звернення до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

Про ці та інші питання пленарного засіданні 46-ї сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання 31 жовтня. – у сюжеті телеканалу «Новий Чернігів».

  • 0
Добавлено: 1-11-2019, 20:03
0
432

Похожие публикации


Наверх