онлайн казино Украины

Міськрада - лише консультант у діалозі між інвестором та мешканцями нових будинків

Міськрада - лише консультант у діалозі між інвестором та мешканцями нових будинківНа сьогоднішній сесії міської ради багато говорили про Програму сприяння забезпечення новим житлом мешканців застарілого помешкання.

Внесено ясність у декілька аспектів. Зокрема надання компенсації збитків буде здійснюватися з розрахунку до вартості опосередкованої спорудженого житла, що буде діяти на момент проведення відселення жителів або відчуження об’єктів нерухомого майна. Раніше було на момент проведення конкурсу.

При обговоренні питання депутати наголосили, що відселювати мешканців потрібно не у менші квартири.

Крім того, було запропоновано підсилити відповідальність саме управлінь міської ради, а не комунального підприємства у питанні видачі житла відселеним мешканцям. Втім, такий крок є неможливим, адже за словами юристів, міськрада може лише консультувати у діалозі між інвестором та мешканцями. Тобто усі відносини між ними йдуть напряму, вони самі визначаються, на яких умовах мешканці відселяються.

Нагадаємо, що у рамках зазначеної Програми для забудовників встановлюється мінімально можливий розмір пайової участі в розвитку інфраструктури міста – 0,01%. Крім того, за рахунок міського бюджету їм буде надаватися часткова компенсація збитків, понесених у зв’язку з забезпеченням мешканців новим житлом. Розмір компенсації – до 40% опосередкованої вартості спорудженого житла, встановленого Мінрегіоном для Чернігівської області, в розрахунку на загальну площу відселених квартир і приміщень.

Дія Програми розповсюджується на будинки (аварійні, зношені, непридатні для проживання) віком від 50 років і старіші. Також важливо, що участь будинку у Програмі можлива лише за умови, якщо згоду на це дадуть усі його мешканці.

  • 0
Добавлено: 22-03-2019, 08:29
0
550

Похожие публикации


Наверх