онлайн казино Украины

Нове житло для жителів древнього будинку. У Чернігові це може бути реальністю

Нове житло для жителів древнього будинку. У Чернігові це може бути реальністюНа сесії Чернігівської міської ради депутати проголосували «за» Програму сприяння забезпеченню новим житлом мешканців непридатних і застарілих помешкань.

Відтепер незаможні мешканці старих і вже не дуже придатних для проживання багатоповерхівок у Чернігові мають додатковий шанс на переселення в нові квартири.


Програма передбачає систему компенсацій, які інвестори-забудовники будуть отримувати в разі, якщо будуватимуть на місці зношеного аварійного житла з відселенням мешканців у кращі будинки.

Особливість — участь у Програмі можлива за умови згоди всіх мешканців.

Цікаво, що ініціатором такого документи є міський голова Владислав Атрошенко, а Чернігів, вірогідно, — перше місто в Україні, що запроваджує подібний механізм.

Механізм стимулювання забудовників передбачає кілька напрямків. По-перше, для будівельної компанії встановлюється мінімально можливий розмір пайової участі в розвитку інфраструктури міста – 0,01%. По-друге, за рахунок міського бюджету їм буде надаватися часткова компенсація збитків, понесених у зв’язку з забезпеченням мешканців новим житлом. Розмір компенсації – до 40% опосередкованої вартості спорудженого житла, встановленого Мінрегіоном для Чернігівської області, в розрахунку на загальну площу відселених квартир і приміщень.

На сесії депутати додали до проекту ще одну правку: у разі, якщо власник має правовстановлюючі документи і на нежитлові приміщення всередині відселюваного будинку, компенсація (на рівні 30%) стосуватиметься і їх.

Дія Програми, відповідно до проекту, розповсюджується на будинки (аварійні, зношені, непридатні для проживання) віком від 50 років і старіші.

Скористатися цією Програмою зможе тільки той забудовник, у якого середня заробітна плата на підприємстві за останній звітний рік була

  • 0
Добавлено: 29-10-2018, 09:59
0
813

Похожие публикации


Наверх