онлайн казино Украины

Майже півтори тисячі багатоквартирок Чернігова не визначилися з управителем

Майже півтори тисячі багатоквартирок Чернігова не визначилися з управителемВиконавчий комітет Чернігівської міської ради затвердив перелік будинків для проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку в місті Чернігові.

До нього увійшли 1449 житлових будинків, які зараз обслуговують комунальні ЖЕКи та ТОВ «Майас Сілтумс». Цей список розглядавсяна засіданні конкурсної комісії, що відбулося 7 грудня, відповідно до звернень обслуговуючих підприємств.

Начальник управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради Ярослав Куц пояснив, що мешканці цих будинків на даний час не визначилися з управителем та не створили об’єднання співвласників багатоквартирного будинку. Решта будинків міста на 80% визначилися з управителем, тобто там є протокол зборів мешканців, де зазначено управителя, але не затверджена ціна послуги.

Ярослав Куц також зазначив, що у будь-який час мешканці цих 1449-и будинків можуть зібратися, провести загальні збори та у встановленому законом порядку обрати свого управителя або створити ОСББ. Якщо під час проведення конкурсу співвласники зроблять свій вибір, дія рішення виконкому на такі будинки не розповсюджуватиметься.

Важливо, що на конкурс виходять підприємства вже з готовими тарифами. Після укладення договору, який діятиме протягом року, якщо підприємство через деякий час захоче підняти тариф, то має це обговорювати вже із самими мешканцями.

Відповідно до прийнятого рішення дія договорів про надання послуги з управління багатоквартирним будинком у м. Чернігові, укладених з товариством з обмеженою відповідальністю «Майас Сілтумс», буде припинена з 1 березня 2019 року, якщо за результатами проведеного конкурсу буде призначено іншого управителя для цих будинків.

  • 0
Добавлено: 15-12-2018, 08:21
0
769

Похожие публикации


Наверх