онлайн казино Украины

Про кадрові призначення у Чернігівській області повідомляють вже і на столичних сайтах

Про кадрові призначення у Чернігівській області повідомляють вже і на столичних сайтах«Феодалізація замість децентралізації» - таку назву має блог Олега Скварського на сайті «Цензор.НЕТ».

У дописі йдеться про кадрові зміни в області, які вже відбулись або можуть відбутись найближчим часом.

Олег Скварський очолює чернігівську міську організацію Соціалістичної партії України. Нагадаємо, СПУ оголосила про збір підписів проти повернення у владу колишнього мера Чернігово Олександра Соколова.

Наводимо запису блогу повністю.

«Вже спливла половина термніну воєнного стану, який запроваджений в 10 областях України. Одна із них - Чернігівська. Думаю, людям у столиці цікаво буде дізнатися, як живе прикордонна область під час дії воєнного стану.

28 листопада Петро Порошенко призначив головою ОДА Олександра Мисника. Це аж через 4 місяці після указу про звільнення його попередника. Ось так прикордонна область готувалася до оборони від агресора, - без керівника виконавчої влади. Вся епопея зі зміною влади в області тривала ще більше, адже заяву про відставку Валерій Куліч подав ще в травні.

Новопризначений голова ОДА працював на високих посадах у Менському районі - очолював податкову та районну раду. Серйозний досвід, нічого не скажеш. Але серед усіх його видатних якостей є одна, завдяки якій він і піднявся до висот, про які не міг мріяти. Він - людина народного депутата, який контролює партію "Наш край" на Чернігівщині. А "честь" очолювати область напередодні виборів дісталася саме цій політичній силі.

Треба відверто сказати: наразі саме Валерій Давиденко визначає, хто буде і який кабінет займе. Влітку облдержадміністрацію мав очолити сам Давиденко, але не пройшов на основі законодавства про люстрацію. Не може колишній замміністра АПК Присяжнюка в уряді Азарова бути призначений на таку посаду...

Отже, Давиденку довелося поставити на посаду умовно свою людину. А щоб ця людина не наробила дурниць, обставити "перевіреними" керівниками.

За часів Януковича було щось схоже — в регіони відправляли "смотрящих", і зараз все повертається, як і ті, хто тоді розвалював та розкрадав країну своєю ненажерливістю.

На місцях відбувається не децентралізація, а справжня феодалізація, де кожен регіон віддається, як маєток для господарів життя. Ось і Чернігівщину визначили вотчиною пана Давиденка.

А новопризначений голова Чернігівської ОДА наче весільний генерал – яку музику замовлятимуть, під таку й співатиме. Вже бачимо зараз, що на посади заступників ідуть ті, хто у багатьох мешканців області асоціюється з корупцією та занепадом – у першу чергу це Олександр Соколов та Володимир Ткач.

Особистість Соколова добре відома, а ще більшу оцінку можуть дати його справи, точніше їх суцільна відсутність. 13 років він працював міським головою Чернігова.

За час, протягом якого Соколов перебував при владі, Чернігів фактично позбувся власної промисловості. Вщент розпродане майно міста – за безцінь пішла мережа магазинів: продовольчі та інші об’єкти торгівлі. Чернігівська ТЕЦ та котельні Облтеплокомуненерго практично втрачені для міста. Чернігівводоканал загнаний в кредитне ярмо Світового банку, яке висить тягарем на кожному чернігівці. Сотні гектарів землі роздані та розпродані. Знищувалося тролейбусне управління та створена монополія приватних перевізників. У місті процвітала корупція. І цей перелік можна ще довго продовжувати.

Десятиріччя занепаду міста - головний спогад чернігівців про його керування. Соколов –це колишній комсомольський функціонер, колишній член Партії регіонів, колишній кандидат в депутати Верховної Ради, активний учасник "Слов’янського братства", "людина" без принципів і переконань. Влітку 2014 року, коли псковська дивізія знищувала українців на Сході, Соколов відправив лист-вітання меру міста Пскова з нагоди 1111 річниці першої літописної згадки їхнього міста. Також хочу нагадати, що в перший в Україні Євромайдан розігнали саме в Чернігові. Через це учасники Революції гідності та АТО публічно звернулися до Петра Порошенка та Володимира Гройсмана з вимогою не погоджувати призначення Соколова на посаду першого заступника голови ОДА.

Гортаючи сторінки минувшини, можна з упевненістю сказати, що всі ці роки Чернігів проїдав себе. І це все — завдяки безграмотній, корупційній і безвідповідальній політиці мера Соколова. Чи не тому у 2015 році чернігівці висловили йому недовіру.

Ще одним із заступників діючого голови має стати колишній голова Чернігівобленерго Володимир Ткач. Діяльність цього підприємства під його керівництвом добре запам’яталася чернігівським підприємцям, яким викручували руки, змушуючи платити за підключення, встановлення вигаданих лімітів і т.п.

Тож хочу запитати пана Валерія Давиденка: що ж такого сталося в державі та нашому місті, що виникла потреба повернути цей мотлох? Невже у вас недостатньо кадрів, що ви пхаєте в крісла "використаний матеріал"? Це повна кадрова капітуляція і остаточне знищення довіри до інституту представницької та виконавчої гілок влади.

Я категорично проти повернення Соколова до владних важелів у Чернігові! Якщо хтось у Києві вбачає в ньому безцінного кадра, то я не проти – забирайте!

Саме такою видається політична обстановка в прикордонній області під час дії воєнного стану. М‘яко кажучи, ситуація дуже напружена. Громада готова вдатися до рішучих дій. Не вистачає лише сірника. І ним може стати подання на посади заступників голови облдержадміністрації людей, яких вважають сепаратистами та корупціонерами. Це подання очікується наступного тижня. Я б не радив новій обласній владі робити цю помилку. Поки не пізно, варто відмовитися від цих старих перевірених кадрів»

  • 0
Добавлено: 13-12-2018, 09:25
0
716

Похожие публикации


Наверх