онлайн казино Украины

Активісти «С14» зафіксували чисельні порушення у чернігівських перевізників

Активісти «С14» зафіксували чисельні порушення у чернігівських перевізниківУ відповідь на необґрунтоване підвищення виконкомом Чернігівської міської ради вартості проїзду в маршрутному транспорті Чернігова, активісти формації «С14» ініціюють перевірки дотримання перевізниками договорів.

У Чернігові напіврозвалені маршрутки, водії, що палять і розмовляють по телефону, відсутність позначок про аварійний вихід, неналежний санітарний стан салонів маршрутних таксі, неформений брудний одяг…

А також – відсутність відомостей про перевізника, відсутність інформації про проїзд для пільгових категорій пасажирів, відсутність з заду номеру маршруту тощо.

Такі найбільш масові порушення з боку чернігівських маршруточників зафіксували активісти формації «С14».

Чернігівські націоналісти перевірили перевірили дев’ять різних маршрутів і зафіксували типові порушення, які не відповідають договорам про організацію пасажирських перевезень на міському автобусному маршруті загального користування.

Серед маршрутів такі: 17, 15, 160, 14, 8, 16, 7, 30, 23.

За словами лідера місцевого осередку «С14» Олександра Максимця, перевірки були вибірковими і тривали всього кілька годин. За цей час активістам вдалося оформити 19 актів про порушення умов договорів.

«Громадський транспорт на Чернігівщині інакше як «скотовозками» важко назвати, - обурюється Олександр Максимець. – Водії часто нехтують елементарними нормами безпеки. Наприклад, багато з них катається у тапках, хоча п’ята має бути зафіксована аби при натисканні педалі, вона не зачепилася. Відсутність інформації про аварійний вихід, відсутність молотка, зважаючи на стан більшості маршруток, наражають пасажирів на смертельну небезпеку».

Складені акти чернігівські націоналісти планують передати чиновникам в управління транспорту ЧМР з вимогами розглянути і привести в дію організацію умов виконання договорів.

За кожне з таких порушень законодавством передбачено штраф у розмірі 10-15 неоподаткованих мінімумів громадян (17 грн).

У зв’язку з кричущими масовими порушеннями стану виконання договорів, формація «С14» запрошує всіх бажаючих приєднатися до перевірок і через існуючі законодавчі механізми змусити перевізників покращити умови перевезення пасажирів.

Аналогічні перевірки найближчим часом пройдуть в усіх містах Чернігівщини, де існує маршрутний транспорт.

У четвер, 13 вересня, в рамках проекту «Освітян асамблея» відбудеться перший курс навчання для бажаючих змінити стан пасажирських перевезень. Збір бажаючих – о 18:00 в «Просвіті», вулиця Хлібопекарська, 10. З собою бажано мати ручку та зошит. Попередній запис та більш точна інформація – в спільноті Facebook «С14 Чернігів» через приватні повідомлення адміністрації.

  • 0
Добавлено: 11-09-2018, 08:30
0
685

Похожие публикации


Наверх