онлайн казино Украины

Студенти знову вивчають пасажиропотік у Чернігові

Студенти знову вивчають пасажиропотік у ЧерніговіВісім студентів Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій Чернігівського національного технологічного університету до 28 квітня проходитимуть практику в управлінні транспорту та зв’язку міської ради.
Про це повідомила заступник начальника управління Наталія Сікач, – переказує прес-служба Чернігівської міськради.

Студенти-практиканти вивчають пасажиропотік у громадському транспорті міста.

Головне їхнє завдання – визначити коефіцієнт пільговиків, які користуються автобусними маршрутами загального користування. Ця потреба виникла у зв’язку зі змінами транспортної мережі міста, яка затверджена рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради № 419 від 28.09.2016 року. Через ці зміни відбувся перерозподіл пасажиропотоків, у тому числі, й окремих пільгових категорій громадян в міському електро- та автомобільному транспорті загального користування.

У Чернігові проживають понад 88 тисяч пільговиків 17-ти різних категорій (загальна чисельність населення – близько 300 тисяч).
У місті діє Програма компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян в міському електро- та автомобільному транспорті загального користування на 2017 рік, якою передбачено забезпечення безоплатного проїзду соціально вразливих верств населення, а також визначено перелік окремих категорій пасажирів, за проїзд яких здійснюються компенсаційні відшкодування в автобусах загального користування та в електротранспорті.

Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів міського бюджету міста в межах видатків, затверджених міським бюджетом на 2017 рік за напрямками: на електротранспорт – 30 млн грн та на автотранспорт – 5,2 млн грн, загалом - 35,2 млн грн.
Програма направлена на розв’язання проблем соціального захисту громадян, які мають право пільгового проїзду згідно з діючим законодавством, та забезпечення перевезень до садово-городніх масивів у весняно-літній період автомобільним транспортом.
Протягом цього місяця студенти-практиканти відповідно до складеного графіку разом із працівниками управління транспорту та зв’язку міськради спочатку виїжджають на кінцеві зупинки автобусів.

Потім упродовж робочого дня вони знаходяться на маршруті та фіксують кількість пасажирів, які входять до громадського транспорту, окремо виділяючи пільгові категорії громадян та школярів.

Ці дані узагальнюватимуться управлінням транспорту та зв’язку міської ради. У результаті буде визначений коефіцієнт пільговиків і потім відбудеться перерахунок компенсаційних виплат за безоплатний проїзд на міських маршрутах загального користування.

* * *
Як вже повідомлялося раніше, зараз у Чернігові тривають також щоденні перевірки автобусного маршруту № 25, у яких, окрім працівників управління транспорту, беруть участь і волонтери з числа мешканців міста. Ці перевірки в такому режимі (щодня 3 6.00 до 22.00) триватимуть до кінця тижня.

  • 0
Добавлено: 5-04-2017, 09:55
0
1 083

Похожие публикации


Наверх