онлайн казино Украины

«Начуптранс» дав відписку на петицію про мораторій на подорожчання маршруток

«Начуптранс» дав відписку на петицію про мораторій на подорожчання маршрутокНальник управління транспорту Чернігівської міської радли Ю. Горбань дав відписку на електронну петицію чернігівців про застосування мораторію на підвищення вартості проїзду в «скотовозках» чернігівських автоперевізників до 4,5 грн з 4 грн.

Автор Роман Савченко арґументував петицію невиконанням перевізниками своїх зобов’язань під час попереднього обговорення підвищення ціни проїзду.

Відписка «начуптранса» така, цитата:

«Електронну петицію за Вашим авторством щодо застосування мораторію на підвищення ціни на проїзд в автобусах міських маршрутів уважно розглянуто і повідомляємо наступне.

Рішенням виконавчого комітету міської ради від 24 березня 2017 року № 135 «Про вартість проїзду в міському пасажирському транспорті» з 01.04.2017 року встановлено граничну вартість разового квитка на проїзд в автобусі для перевезення пасажирів у межах міста Чернігова – 4,50 грн. Цей документ, відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», підпадає під визначення регуляторного акту.

Дане рішення було прийнято виконавчим комітетом міської ради на підставі та за таких умов.

Згідно з пунктом 1.6 наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 17.11.2009 № 1175 «Про затвердження Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту» перегляд рівня тарифів повинен здійснюватись у зв’язку зі зміною умов виробничої діяльності та реалізації послуг пасажирського автомобільного транспорту, що не залежать від господарської діяльності автомобільного перевізника, в тому числі в разі зміни вартості палива більш, ніж на 10 %.

Економічна ситуація в країні призвела до суттєвого підвищення цін на цілий ряд статей калькуляційних витрат виробничої собівартості послуг, зокрема, зріст розміру мінімальної заробітної плати у державі, вартості паливно-мастильних матеріалів, деталей та запчастин. Як наслідок, знизилась якість надання послуг з перевезення пасажирів, що викликає багато нарікань зі сторони мешканців міста. У зв’язку зі збитковістю пасажирських перевезень перевізники не можуть забезпечити належну якість технічного стану автобусів, дотримання графіків руху на маршрутах та забезпечити безпеку руху.

За період дії попереднього рішення, яким було встановлено тариф на проїзд 3,50 грн., зросли наступні складові собівартості проїзду:

– паливно-мастильні матеріали, зокрема, вартість газу зросла з 12,5 грн. до 14,0 грн., вартість дизельного палива – з 20,0 грн. до 21,5 грн., вартість мастила – з 61,8 грн. до 90,1 грн.;
– мінімальна заробітна плата зросла з 1218 грн. до 3200 грн.;
– запасні частини, зокрема, вартість шин зросла з 2600 грн. до 3180 грн., вартість акумуляторів – з 2300 грн. до 3420 грн.

Відповідно до статті 6 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» громадяни, суб’єкти господарювання мають право подавати до регуляторних органів пропозиції про необхідність підготовки проектів регуляторних актів, а також про необхідність їх перегляду.

У зв’язку з вище наведеним до міської ради звернулись суб’єкти господарювання – пасажирські перевізники, що надають послуги з пасажирських перевезень автомобільним транспортом, з пропозицією стосовно підвищення вартості проїзду в автобусах міських маршрутів.
З метою безперебійного забезпечення населення міста Чернігова транспортними послугами, керуючись вище зазначеними нормативно-правовими актами та враховуючи розрахунки, виконавчий комітет міської ради прийняв рішення підтримати пропозицію пасажирських перевізників і встановити граничну вартість разового квитка на проїзд в автобусах міських маршрутів загального користування в розмірі 4,50 грн. та ввести це рішення в дію з 01.04.2017 року. Проте, зазначене рішення вводилось перевізниками поетапно: з 01.04.2017 року вартість проїзду в міських автобусах становила 4,0 грн., а з 07.08.2017 року – 4,50 грн.

Разом з тим, перевізниками були взяті зобов’язання щодо приведення рухомого складу до належного санітарного стану, поетапного оновлення транспортних засобів, у відповідності до умов укладених з перевізниками договорів про організацію пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах загального користування та підвищення якості надання автотранспортних послуг на автобусних маршрутах транспортної мережі в місті Чернігові. Контроль за виконанням договірних умов здійснюється управлінням транспорту та зв’язку міської ради».

  • 0
Добавлено: 25-08-2017, 09:34
0
712

Похожие публикации


Наверх