онлайн казино Украины

Червневі тези прокурора Розинка

Червневі тези прокурора РозинкаКерівник Чернігівської місцевої прокуратури Розинка С. сьогодні, 22 червня, під час чергової сесії міськради довів до відома присутнім на засіданні інформацію про роботу місцевої прокуратури за шість місяців 2018-го.

Зокрема, поінформовано про те, що упродовж поточного року проблемні питання у сфері протидії злочинності 15.02.2018 обговорено на координаційній нараді керівників правоохоронних органів міста.

Напрацьовано низку узгоджених заходів, спрямованих на подолання негативних проявів у злочинності.

Перш за все, роботу зорієнтовано на посилення нагляду у кримінальних провадженнях, передусім у сфері земельних відносин, про кримінальні правопорушення з ознаками корупції та в бюджетній системі.

До суду, за наслідками досудового розслідування кримінальних проваджень скеровано 206 обвинувальних актів, з яких, 3 про кримінальні правопорушення на пріоритетних напрямках (бюджетна сфера, земельні відносини).

У поточному році у кримінальних провадженнях, за результатами досудового розслідування яких до суду скеровані обвинувальні акти, забезпечено відшкодування збитків на загальну суму 532,6 тисяч гривень, з яких інтересам держави, територіальної громади – 98,6 тисяч гривень. Прокурорами забезпечено накладення арештів на майно підозрюваних осіб на загальну суму 56,3 тисяч гривень.

За принципової позиції прокурорів місцевої прокуратури у 2018 році районними судами міста ухвалено 240 обвинувальних вироків стосовно 248 осіб, з яких 71 особі призначено покарання у вигляді позбавлення волі.

Повідомлено також про те, що у 2018 році прокуратурою виявлено 37 адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Реалізуючи свої повноваження, як спеціального суб’єкта у сфері протидії корупції, Чернігівською місцевою прокуратурою до органів місцевого самоврядування у 2018 році внесено 9 подань в порядку ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції».

Реалізуючи представницькі повноваження з метою поновлення інтересів держави, порушених внаслідок неналежного їх захисту органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, місцевою прокуратурою упродовж 2018 року пред’явлено 31 позовну заяву на суму 6 522 тис. грн.

У поточному році судами задоволено 33 позови прокурорів на суму 1 552 тис. грн. З початку 2018 року реально виконано судових рішень, з урахуванням рішень минулих років, на суму 2 028 тис. грн.

Також висвітлено дані про роботу місцевої прокуратури щодо дотриманням прав засуджених, розгляду звернень громадян та ін.

  • 0
Добавлено: 23-06-2018, 09:20
0
1 087

Похожие публикации


Наверх