онлайн казино Украины

Підвищено плату за харчування у дитсадках і школах Чернігова з 2018 року

Підвищено плату за харчування у дитсадках і школах Чернігова з 2018 рокуЦіни на харчування дітей у школах та дитячих садочках Чернігова зростуть з 2 січня 2018 року.

Відповідне рішення 31 жовтня, на Halloween, ухвалили члени виконавчого комітету міськради.

Так, батьки дошкільнят платитимуть 75% від вартості харчування у садочках, решту доплачуватиме міський бюджет.

За словами Віри Казимір, заступниці начальника управління освіти, зараз харчування у дитсадочку коштує 17-18 гривень на день. А ось починаючи із нового року, харчування в ясельних групах коштуватиме 20 гривень, а у дошкільних групах – 21 гривню.

Щодо харчування дітей у школах, то батьки учнів 5-11 класів платитимуть за сніданок 16 гривень. Для 1-4 класів плата становитиме 8 гривень. Такою ж буде доплата із міського бюджету.

Це рішення, яке приймалося виконавчим комітетом стосується тієї складовою, яку бере на себе міський бюджет, тобто харчування пільгових категорій.

За словами Казимір, мова йде про збільшення доплати для пільгових категорій школярів, щоб організувати для них більш якісне харчування. Загалом, на ці потреби з міського бюджету додатково витратять близько 2 мільйонів гривень.

А ось вартість харчування для дітей, які не відносяться до пільгових категорій, не зміниться. Та й куди їй змінюватися: батьки вже оплачують 100% вартості того харчування, яке закуповується дитсадкам і школам через відповідні тендери й конкурси.

Востаннє плата за харчування дітей у школах Чернігова підмімалася з 1 вересня 2017 року. Також, з 1 вересня зросла ціна і на харчування дітей у садочках.

  • 0
Добавлено: 3-11-2017, 08:55
0
1 097

Похожие публикации


Наверх