онлайн казино Украины

Підвищено вартість харчування в дитсадках Чернігова

Підвищено вартість харчування в дитсадках ЧерніговаСьогодні, 30 серпня, за сірими стінами Чернігівської міської ради тривало плідне засідання виконавчого комітету. Одне з його рішень – підвищення вартості харчування у дитсадках у середньому на 2 гривні.

Змінено й пропорції в оплаті вартості харчування: батьки будуть платити більше.

У рішенні виконкому вказані наступні ціни:

«Для дітей, що виховуються в дошкільних навчальних закладах: у групах раннього віку – до 17 грн на день, у дошкільних групах до – 18 грн на день, а в групах з цілодобовим перебуванням – до 21,75 грн на день.

Для дітей в дошкільних групах комунального закладу «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр №1» – до 18 грн, для вихованців комунального закладу «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр №1» з цілодобовим перебуванням до 23 грн, для учнів комунального закладу «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр №1» з цілодобовим перебуванням – до 34 грн, для дітей у групах продовженого дня комунального закладу «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр №1» – до 21 грн на день, для комунального закладу «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр №1» – до 12 грн (обід).

Для дітей у дошкільному підрозділі комунального закладу «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр №2» – до 18 грн на день, для дітей, що навчаються в шкільному підрозділі комунального закладу «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр №2» – до 23 грн на день, для дітей, що виховуються в групах дошкільного підрозділу комунального закладу «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр №2» цілодобового перебування – до 23 грн.

Для дітей, що виховуються в дошкільному навчальному закладі санаторного типу № 35 – до 19,50 грн в день, у групах цілодобового перебування в дошкільному навчальному закладі санаторного типу № 35 – до 21,75 грн в день».
Віднині батьки будуть платити 70% вартості харчування.

Раніше за рахунок батьків було 60%, а решта 40% – покривалося з міського бюджету.

Для батьків, у сім’ях яких троє і більше дітей, розмір плати становитиме 50% від вартості харчування на день.

«Вартість харчування у чернігівських дитсадках зросла через заборону поборів з батьків. Щороку, в середньому, з батьків збирали 6-8 мільйонів гривень», – підкреслив начальник управління освіти Чернігова Василь Білогура.

  • 0
Добавлено: 31-08-2017, 08:35
0
1 296

Похожие публикации


Наверх