онлайн казино Украины

«Рublic Space RemZavod» – що це означає ?

«Рublic Space RemZavod» – що це означає ?Вивіска, яка з’явилась за адресою проспект Миру, 194, привернула увагу багатьох. Запитання «що це означає», ще й англійською написано, ставлять перехожі.
Відповідь вдалось знайти в Інтернеті. «Рublic Space» в перекладі це «Громадський простір». В Нью-Йорку, Варшаві, Празі та інших великих містах зарубіжжя такі вивіски – не диво. Це нова тенденція розвитку міського простору.

Інтегрування колишніх заводів, розвиток яких втратив актуальність, в простір міста. Отже «Рublic Space RemZavod», це «Громадський простір на Ремзаводі». Це свідчить про те, що ремзавод залишається в історії міста. Не руйнується, не дерибаниться. Тільки інтегрується в сучасний, міський простір. Простір для містян, для громади…


Довгі роки тут височіли цегляні паркани. Їх вже нема. Відкрились для доступу, використання старовинні будівлі промислової архітектури 19-20 сторіччя. Їх не руйнують. Ремонтують, реставрують. Відбувається процес ревіталізації (відновлення). Ця ревіталізація вдало поєднується з елементами сучасного дизайну.
В будівлях розташовуються кафе, крамниці, аптеки, майстерні, офіси... Все, що потрібно містянам для побуту, праці та відпочинку. Навколо облаштовуються зони відпочинку. Милує око новооблаштована ексклюзивна Алея Єдності. Вишиванки різних регіонів України «гаптовані» з кольорової тротуарної плитки.

В планах управлінців та активістів відтворити в будівлях музей історії ремзаводу. Збереглась бібліотека видань минулого сторіччя, альбоми, фото, На них історія України, міста, родин, які працювали на ремзаводі.

Громадський простір наповнюється життям. Особливо людно тут по суботах Сюди приїздять фермери області. Містяни на тиждень закуповують продукти екологічні, якісні, дешеві.
Невдовзі, в планах, дати старт FestЯрмаркам. Ярмаркам тематичним, фестивальним, розважальним. Це може стати родзинкою і для містян, і для туристів.
Громадський простір наповнюється життям завдяки самим містянам. Є надія, що в цехових просторах поселяться творчі люди: музиканти, художники, різблярі, гончарі з виставками, концертами, творчими майстернями. Це надасть змогу розширювати простір для громади.
Створювати місце, де затишно кожному відвідувачу, працівнику, гостю міста. Відчуття вдячності і спокою, що не спіткала Ремзавод доля Музикалки, Льотки, Шерстянки... Згадка про ці, колись відомі підприємства,залишилась тільки в назвах районів. Нажаль. Історію рідного міста, краю треба плекати, зберігати.

Ремзавод вірує життям. Відновлюється, інтегрується в міський простір. Тут плекають історію краю. Її вдало поєднують з потребами містян. Сучасними потребами.

Добавлено: 12-12-2016, 08:49
0
0

Похожие публикации


Наверх