онлайн казино Украины

Піраміда зі скла і металу прикрасила Рublic Space RemZavod і служитиме Чернігову

Піраміда зі скла і металу прикрасила Рublic Space RemZavod і служитиме ЧерніговуЕксклюзивний арт-об'єкт "Піраміда" став "родзинкою" відкритого громадського простору "Ремзавод" і слугуватиме майданчиком для втілення бізнесових та мистецьких проектів.

"За часів діяльності підприємства – це була складова частина термодільниці. З плином часу, зміною напрямку діяльності, конструкції зруйнувалися, втратили технічну та архітектурну форму і функцію. Більше того, зламані від віку металеві конструкції, бите скло – несли небезпеку для людей, які проходили поруч. Виникла негайна потреба зміцнити, захистити будівлю промислової архітектури початку 20 століття від невпинної руйнації під впливом дощу, снігу та вітру. В процесі робіт виникли ідеї та механізми вдосконалення проекту", - розповідає директор Товариства "Творчий кластер "Ремзавод" Олександр Бондарев.

За його словами, доречним стало давні проблеми ліквідовувати, застосовуючи сучасні дизайнерські та технічні рішення. Так, замість плаского даху – споруда набула гостроверхого (менша витрата матеріалів і краща можливість стікання опадів).

"Ми були вражені результатом. У нас вийшла споруда, схожа на скляну піраміду Лувру, що в Парижі. Люди це бачать, дивуються, навіть роблять весільні фотосесії, або просто - фотографуються біля неї. Отже маємо ще одну "родзинку" і для "Ремзаводу", і для Чернігова загалом", - говорить О.Бондарев.

На думку адміністрації Рublic Space RemZavod, в системі координат ревіталізації, "Піраміда" може слугувати втіленню цікавих мистецьких та бізнес-проектів. Тут можна проводити фестивалі та виставки, розмістити кафе, літературну майстерню.

Нагадаємо, ревіталізація, як нова тенденція розвитку міського простору із використанням відновлених, буквально, повернених до життя споруд, - один із основник напрямів роботи адміністрації Рublic Space RemZavod.

Як повідомляла "Свобода.ФМ", на території громадського простору RemZavod відкрий доступ й використання будівель колишнього підприємства зі збереженням промислової архітектури 19-20 сторіч. Їх відновлюють, реставрують, застосовуючи сучасні технології дизайну. Тут вже розміщуються заклади, необхідні чернігівцям для праці та дозвілля.

* * *

Територія Відкритого громадського простору RemZavod використовується для проведення Fest-Ярмарків. Нещодавно Центр громадських ініціатив та Обласна агенція регіонального розвитку "Вектор" провели тут другий щорічний чернігівський Fest-Ярмарок «SALO», який зібрав кілька тисяч відвідувачів та більш ніж 90 учасників.

Більш докладну інформацію про шляхи ревіталізації в Чернігові будемо надавати в наступних матеріалах.

  • 0
Добавлено: 22-02-2018, 09:48
0
788

Похожие публикации


Наверх