онлайн казино Украины

Public Space «RemZavod»: площу Фермерського ярмарку розширили удвічі

Public Space «RemZavod»: площу Фермерського ярмарку розширили удвічіТериторію Фермерського ярмарку, який щосуботи вирує на Public Space «RemZavod», розширили удвічі. Цю новину не перестають обговорювати мешканці та гості Чернігова.

Майже 3 роки тому активісти з Центру громадських ініціатив, об’єднали усіх зацікавлених і організували Щосуботній Фермерський в районі Ремзавод, нині Public Space «RemZavod» (відкритий громадський прострір).

Можливість торгувати без посередників і націнок та ще й власноруч виробленими продуктами харчування привабила чимало фермерів й дрібних підприємців. Що й казати про покупців, якщо їх кількість дедалі збільшувалася. Ярмарок став традиційним.
Поступово розширювався асортимент товарів, які пропонують фермери. Та й учасників ставало більше. А ось майданчик для торгівлі залишався невеликим. В певних місцях утворювалися черги та тіснява, намети та ятки з товаром стояли мало не впритул один до одного. Це створювало незручності для відвідувачів та продавців.

Реагуючи на ситуацію, представники Центру громадських ініціатив вирішили збільшити площу ярмарку на Public Space «RemZavod». Задля цього домовилися з власником асфальтного покриття і облаштували та удосконалили прилеглу територію. А ще відремонтували та ревіталізували, тобто вдихнули нове життя, один з корпусів колишнього підприємства. Тут будуть тепер м’ясний та молочний павільйони, а ще тут можна сховатися від негоди.

Додатковий ярмарковий майданчик тепер тішить просторим та зручним плануванням. До вже існуючих великої та малої ярмаркових вулиць додалися ще 2 великі, котрі з’єднують 2 проходи. На ярмарок можна вже потрапити крізь 4 входи – Алеєю Єдності, біля «Кварталу», проходом з АТБ і Алеєю майстрів.

Гарна новина: немає вже потреби шукати вільне та найзручніше місце для торгівлі. Торгувати будь-де на ярмарковому майданчику абсолютно комфортно і вигідно. Нікому з продавців не доводиться тулитися один до одного та захаращувати проходи товаром. Та й покупцям можна порадіти: штовханини сподіватися не слід, адже адміністрація подбала про облаштування гарних підходів та під’їздів автотранспорту.
Центр громадських ініціатив та волонтери, які допомагали в облаштуванні, не приховують того, наскільки серйозно готувалися до розширення. По-перше, розробили дизайн з дорученням фахівців, і тепер буде місце для відпочинку на зеленому газоні. По-друге, з бруківки виклали шахові дошки, де на свіжому повітрі можна проводити змагання з шахів та шашок, також з брущатки виклали дитячу гру класики, де менші діти також можуть гратися. По-третє, облаштували проходи та входи. По-четверте, зробили реконструкцію частини приміщень Ремзаводу.

На досягнутому зупинятися не планують. Хочуть облаштувати сцену, аби запрошувати для виступів художні колективи, музичні гурти та популярних виконавців. Благоустрій території триватиме, аби створити найбільш зручні та безпечні умови для фермерів, підприємців та відвідувачів Фермерського ярмарку. Розширення площі – запорука розвитку ініціативи проведення тематичних FestЯрмарків, мета яких, як кажуть ініціатори, полягає в тому, аби залучити до Чернігова найбільше туристів.

Власне ярмаркувальники не приховують задоволення від збільшення території для торгівлі. Кажуть, що тепер не турбуються, як розміститися і де щось поставити. Покупці спочатку здивувалися з того, що ярмарок «пішов углиб» Public Space «RemZavod», а потім оцінили всі зручності і переваги такого кроку.

  • 0
Добавлено: 10-08-2017, 09:40
0
819

Похожие публикации


Наверх