онлайн казино Украины

Атрошенко співпрацює з «ОПГ»?

Атрошенко співпрацює з «ОПГ»?У корупційних схемах з міською землею, за допомогою яких обкрадали бюджет Чернігова на мільйони гривень, брала участь і компанія, пов’язана з батьком міського голови Атрошенка та ним, мером, особисто.
Завтрашня сесія чернігівської міської ради вдруге поспіль може прийняти історичне для Чернігова рішення.
Минулого разу депутати розглядали земельні питання, безпосередньо пов’язані з підприємствами міського голови та його близькими родичами (матір’ю та батьком), чого раніше в історії обласного центру не було. Тоді прохання «НТ-Грандвіс» та ТОВ «Енергополіс-інвест» майже одноголосно були депутатським складом підтримані.
Зараз знову виноситься земельне питання для мера: «Про передачу в оренду земельної ділянки ТОВ «НТ-Грандвіс». Мова про 10 соток на Котляревського, 25-а, що упритул наближені до офісу кабельного оператора «Основа» (Котляревського, 25) – близького меру підприємства, бо серед його власників тесть Атрошенка Тимофій Бичков, юридичний радник Дмитро Федоров та інші, так чи інакше пов’язані з мером особи.
ТОВ «НТ-Грандвіс» просить надати йому дану ділянку в оренду строком на 5 років для експлуатації гаражних боксів для зберігання спецавтотранспорту та диспетчерської. Як привід наводить рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 5 лютого 2016 року, яким, певне, саме за ТОВ «НТ-Грандвіс» і закріплено право власності на об’єкти.
Земельна ділянка на Котляревського, 25А знаходиться у постійному користуванні КП «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» (рішення сесії міськради від 29 жовтня 2013 р.). Хто і з яких причин веде на ній будівництво, поки що остаточно не закінчене, на яких правових підставах?
За словами призначеного Атрошенком начальника КП «Дільниця…» Сергія Гаруса, будівництво триває згідно інвестиційного договору, укладеного ще його попередником Артемом Стахом. З ким саме укладено, пан Гарус не сказав, пославшись на комерційну таємницю, а зі всіма питаннями попросив звертатися з офіційним інформаційним запитом. Запит був направлений, але за 2 доби відповідь поки що не надійшла і, напевне, до завтрашньої сесії і не надійде.
Звісно, закон «Про доступ до публічної інформації» Сергій Гарус не порушив (надати відповідь на запит не пізніше 5 днів), але ж і надіслати електронною поштою копію договору – на це багато часу не треба. Тим більше, якщо він сам володіє інформацією про ту угоду і після ревізії на підприємстві будь-який документ легко знайти.
За інформацією джерел Svoboda.FM, будівництво гаражних боксів на Котляревського, 25А відбувалося згідно інвестиційної угоди між КП «Дільниця…» та ТОВ «НТ-Грандвіс», укладеної буцімто на тих самих умовах, за які Владислав Атрошенко назвав комунальне підприємство організованим злочинним угрупованням.
Суть таких умов пояснює сам міський голова.
«Земля виділяється не прозоро, – говорив пан мер після проведення ревізії КП «Дільниця…». – Кому? Комунальному підприємству. А далі КП, фактично зрозумілим уже особам, виділяє ці землі під малі архітектурні форми, з яких не сплачується фактично оренда землі, а компенсується тільки податок на землю, який для КП у 4 рази меншій».
Отже, місто втрачало землю і не отримувало за це жодної компенсації. Внаслідок таких махінацій, за словами міського голови, тільки у 2015 році бюджет Чернігова недоотримав близько 6 млн. гривень. Частка цих грошей, напевне, «лежить» і на ТОВ «НТ-Грандвіс».
А звіт про перевірку КП «Дільниця…», який обіцяли оприлюднити найближчим часом, за три тижні так городянам і не явили.

Добавлено: 25-02-2016, 09:06
0
0

Похожие публикации


Наверх