онлайн казино Украины

Атрошенко продовжить заробляти на «Дитячому світі»?

Атрошенко продовжить заробляти на «Дитячому світі»?Чернігівська міська рада ще на 5 років подовжила для ТОВ «НТ-Грандвіс» оренду земельної ділянки під торговим центром «Дитячий світ».
Компанія, що належить людям та структурам, пов’язаним з мером обласного центру, і надалі буде заробляти, здаючи торгові площі комплексу в оренду.
Це рішення підтримали 35 з 37 наявних у залі депутатів. Не голосувала тільки головний лікар дитячої поліклініки №2 Ганна Якубова та міський голова особисто.
Напередодні тієї сесії пан Атрошенко повідомив, що будуть розглядатися «кілька технічних земельних питань, пов'язаних з підприємствами, до яких маю відношення я або мої близькі родичі» і попросив виключити питання, «що містять мій приватний інтерес з загального проекту та винести їх в окремий проект рішення для того, щоб я мав змогу не брати участь в обговоренні цього питання та голосування (! – Авт.) за нього».
Так міський голова, за його словами, запроваджує новий рівень публічності та виконує Закон України «Про запобігання корупції».
Дійсно, даний закон забороняє посадовим особам органів місцевого самоврядування використовувати свої службові повноваження або своє становище та пов’язані з цим можливості з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших осіб. Пан мер попередив, що будуть розглядатися його питання, сам участі у їх обговоренні та голосуванні по ним не брав і цим, мовляв, «вписався» у закон.
Проте де гарантії, що він не використовував свої повноваження, становище та пов’язані з цим можливості, щоб «протягти» свої питання? Саме міський голова, згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування», «вносить пропозиції та формує порядок денний сесій ради», у тому числі й із земельними питаннями підприємств, пов’язаних з ним особисто та його близькими родичами.
Хто ризикне відмовити меру, який, тим більше, майже завжди має потрібні 22 голоси депутатів, щоб викликати його невдоволення і ті ж самі 22 голоси, але вже проти потрібного ризиковому депутату питання? Чи не є це використанням тих самих, пов’язаних з роботою мера, можливостей для отримання неправомірної вигоди для себе?
На додачу до вищевикладеного, закон «Про запобігання корупції» говорить і про інше, а саме про те, що міському голові забороняється займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю. Невже участь у засновництві організацій, що здають нерухомість в оренду, до підприємницької діяльності не відноситься?
Наголошуючи на публічності, пан Атрошенко, однак, не повідомив, що це за підприємства, до яких він та його близькі родичі мають відношення, чим вони займаються, яке саме він та його родичі мають до них відношення та ким йому неназвані близькі родичі приходяться.
Три з 4 питань Атрошенка стосувалися ТОВ «НТ-Грандвіс», основна діяльність якого сказана, як «надання в оренду власного чи орендованого нерухомого майна», побічна – «оптова торгівля зерном». Засновниками цього товариства є Федоров Дмитро Владиславович (людина з таким ім’ям була помічником народного депутата Атрошенка у 4-му та 7-му скликаннях, а нині є радником міського голови з правових питань), власник 4-поверхового торгового комплексу на Хрещатику (згідно електронного довідника «Весь Київ») київське ТОВ «Раіл» (засновники Владислав Атрошенко та Анатолій Атрошенко – батько), «Страхова компанія «Грандвіс» (звіт «stockworld» за 2014 рік називає Дмитра Федорова головою Наглядової ради компанії, а Тимофія Бичкова (тесть Атрошенка) – власником 6,3% акцій), а також батько і син Атрошенки. Перший проходить як кінцевий бенефіціар (грошоотримувач), другий – власник істотної участі.
Щоправда, прізвище міського голови у реєстрі юридичних осіб перекрутили на «Атрошеноко», але ім’я та по-батькові – ті ж. Як і адреса, під якою фігурує пан мер у багатьох інших своїх компаніях.
Отже, щодо першого питання по «НТ-Грандвіс» – поновили договір оренди земельної ділянки на вул. Примакова (0,0047 га) для благоустрою території біля торгового комплексу «Дитячий Світ». Оскільки ця земля визначена для житлової та громадської забудови, то, не виключено, що саме забудову благоустрій території тут і передбачає.
По-другому питанню – ще на 5 років подовжили оренду землі під самим комплексом (0,2551 га), щоб товариство могло його обслуговувати. У деяких судових рішеннях йде мова про те, що «НТ-Грандвіс» здає в оренду ТК «Дитячий Світ», а володіє ним щонайменше з 2005 року – рік перебування Владислава Атрошенка на посаді голови Чернігівської ОДА.
По-третьому – на 5 років подовжили оренду 0,0588 га землі на вул. Рокосовського, 62-10 для експлуатації нежитлового приміщення. Дана адреса з’явилася внаслідок рішення №279 виконкому Чернігівської міськради від 7 жовтня 2013 року №279 «Про присвоєння та зміну поштових адрес об'єктів нерухомого майна», проте саме рішення на сайті міськради відсутнє. Просто «Рокосовського 62» – це будівля, зокрема, з магазином «Електрон».
Останнє питання Атрошенка стосувалося ТОВ «Енергополіс-інвест». Серед засновників товариства Тамара Іванівна Атрошенко (мати мера) та Тимофій Тимофійович Бичков (тесть). Свати внесли до статусного капіталу підприємства 15 млн грн та 1,5 млн грн відповідно. На сесії міськраді пані Атрошенко та пан Бичков просили депутатів міської ради і їхнього спікера, Владислава Атрошенка, передати в оренду на 5 років земельну ділянку (0,0213 га) на просп. Миру, 32 (ліворуч від «Дитячого Світу») для експлуатації нежитлового приміщення.
Поважним у місті пенсіонерам депутати, звісно ж, не відмовили.

Добавлено: 11-02-2016, 09:01
0
0

Похожие публикации


Наверх