онлайн казино Украины

УПЛ встановила рекорд вже на старті

УПЛ встановила рекорд вже на стартіПерший тур нової футбольної першості країни став найбільш відвідуваним за всю історію українських чемпіонатів.

Господарі-гості. Матч-відкриття сезону у Луцьку приніс нічию. Але то був єдиний компроміс з перших 8-ми поєдинків. Загалом господарі мали відчутну перевагу, вигравши 6 разів і програвши в одному випадку. Баланс щойно розпочатих змагань з боку господарів такий: +6 =1 -1.

Великі перемоги. Як і годиться чинному чемпіону України, "Шахтар" розпочав захист титулу з перемоги із великою різницею. Донеччани виграли вдома в "Арсенала" - 6:0.

Вольові перемоги. Стартовий тур не приніс успіху жодній з команд, яка програвала за ходом зустрічі.

Голи. Взяття воріт фіксувались у кожному матчі. Загалом судді вказували на центр 23 рази. У 18-ти випадках святкували господарі поля, лише 5 голів забили гості. Середня результативність турніру зараз - 2,88.

Перший тайм - другий тайм. До перерви було забито 9 м’ячів, після відпочинку - 14.

Автоголи. Перший м’яч у ворота своєї команди у сезоні на рахунку Євгена Єлісєєва ("Говерла"). Ця команда програла в Одесі "Чорноморцю" - 2:3.

Дублі та хет-трики. По 2 голи в одному матчі забивали на разі 3 футболісти. Це Леонардо Матос ("Чорноморець") у грі проти "Говерли", Генріх Мхітарян ("Шахтар") у поєдинку з "Арсеналом", а також Джуліано ("Дніпро"), який забезпечив перемогу над "Таврією". Тричі за гру поки що ніхто не відзначився.

Попередження. Судді розпочали сезон з 44-х жовтих карток, з яких господарям дістались 20, гостям - 24. Середня кількість "гірчичників" у матчі - 5,5.

Вилучення. 2 футболісти не дограли матч до завершення через червоні картки. В обох випадках таке покарання стосувалось гравців господарів: Сергія Долганського ("Ворскла") та Євгена Коноплянки ("Дніпро").

Пенальті. Всі 3 удари туру з 11-метрової позначки виконували господарі. Ілля Галюза ("Зоря") та Марко Девіч ("Шахтар") переграли голкіперів відповідно запорізького "Металурга" та "Арсенала", а от Євген Коноплянка ("Дніпро") пробив повз ворота сімферопольця Сергія Погорілого.

Глядачі. Попередній рекорд відвідуваності (155 127, 25-й тур сезону 2011/2012 рр.) було побито на старті нового чемпіонату України. Зараз 8 матчів зібрали на трибунах 163 969 прихильників футболу. У середньому це понад 20 тисяч - 20 496. Найбільша аудиторія туру (39 263) належить "Донбас Арені" і матчу "Шахтар" - "Арсенал".

Серії (з урахуванням попереднього сезону):

- "Шахтар" здобув 10-у перемогу поспіль. Донеччани не забивали 6 м’ячів в одному матчі до зустрічі з "Арсеналом" з 11-го туру сезону 2005/2006 рр. ("Шахтар" - "Іллічівець" - 6:0), або 199 поєдинків у матчах чемпіонатів України.

- Безпрограшна серія і серія із забитими м’ячами у "Дніпра" тривають 8 матчів.

- "Металіст" перервав 7-матчеву безвиграшну серію.

- "Зоря" перемогла вдома вперше за 4 останні зустрічі.

- "Чорноморець" не йде з поля без забитого м’яча в 11-му поєдинку поспіль.

- "Динамо" має безпрограшну серію на своєму полі поспіль з 23-х матчів.

- "Кривбас" перервав 11-матчеву безвиграшну серію, за час якої криворіжці набрали тільки 2 очки.

- "Волинь" не виграє загалом вже 6 ігор, а вдома цей показник ще більший - 9.

- "Карпати" припинили серію із 5-ти поразок поспіль на чужому полі.

- Враховуючи сезон 2009/2010 рр., "Говерла" (колишнє "Закарпаття") не виграє 10 матчів.

- "Таврія" не виграє і пропускає голи 5-й тур підряд.

- "Іллічівець" на чужих полях не забиває 323 хвилини.

- "Арсенал" програв після 9-ти зустрічей наприкінці попереднього сезону без поразок. "Каноніри" не пропускали 6 м’ячів після сезону 2009/2010 рр. ("Арсенал" - "Таврія" - 1:6), а от у гостях стільки ніколи не пропускав. До речі, як ніколи не програвав із різницею у 6 м’ячів.

Ювілеї:

- Четвертий гол "Шахтаря" у ворота "Арсенала" (автор - Алекс Тейшейра) став для донеччан 1250-м у чемпіонатах України.

- "Говерла" пропустила 150-й виїзний м’яч елітних змагань (це другий гол від "Чорноморця"). Цікаво, що його автором став свій захисник - Євген Єлісєєв, засмутивши таким чином партнерів та, зокрема, голкіпера Олександра Надя.

- У Максима Фещука ("Таврія") 20 влучних ударів у чемпіонатах України.

- Павло Ребенок ("Металіст") та Ілля Галюза ("Зоря") забили 10-і голи у ворота найсильніших вітчизняних команд.

- Вячеслав Чечер ((Металург" Д.) провів 300 матчів в українській футбольній еліті.

Добавлено: 17-07-2012, 14:35
0
0

Похожие публикации


Наверх