онлайн казино Украины

Чернігівська «Десна» розпочала новий сезон з розгромної перемоги

У першому турі Української Прем’єр-ліги сезону 2021/22 зійшлися між собою «Десна» та одеський «Чорноморець». Всупереч побоюванням, підопічні Олександра Рябоконя довели, що їх рано «поховали» скептики, і упевнено перемогли суперника з рахунком 3:0.

«Десна», яка влітку втратила основного голкіпера, усіх (!) захисників і обох опорних півзахисників, вийшла на поле в експериментальному складі. На полі було два номінальних оборонці: Селін грав ліворуч, Сафронов праворуч, а в центрі – лише Цимаблюк, чиє основне амплуа – опорний хавбек. При цьому Селін за необхідності зміщувався в центр, а на його місце опускався лівий півзахисник – капітан команди Картушов.

Але такої необхідності не було – «Десна» з перших хвили заволоділа ініціативою і майже увесь матч провела на половину поля суперника, або у центрі поля, де діяла зв’язка Арвеладзе – Завійський. За атаку відповідала велика група гравців: вже згадуваний Картушов ліворуч, Калитвинцев праворуч, Безбородько, Будківський і Тотовицький по черзі на вістрі. Останній при цьому зміщувався на лівий фланг, коли Картушову доводилося відходити назад.

Як би там не було, але перевага чернігівців була тотальною. За перші 25-30 хвилин мали забивати ледь не усі гравці лінії атаки і півзахисту. Але кожного разу чогось не вистачало – то сили удару, то влучності, то недоконалості воротаря одеситів.

В останній третині тайму чернігівці взяли невелику паузу аби перевести дихання, а відразу після цього провели атаку, яка багато в чому і визначила підсумковий результат. Колишній півзахисник «Десни» (грав на правах оренди з «Динамо», а тепер на тих самих умовах захищає кольори «Чорноморця») Білошевський поблизу свого штрафного майданчика збив Тотовицького, заробив другу у матчі жовту картку і пішов «відпочивати» раніше за партенрів, залишивши їх на весь другий тайм у меншості.

«Десна» ще до перерви могла скористатися чисельної перевагою, але удар Тотовицького відбив воротар, а Безбородьку на добиванні трішки забракло точності.

Те, що не встигли сіверяни зробити до перерви – вдалося втілити відразу по перерві. «Десна» продовжувала тиснути і швидко добилася свого. Двічі з інтервалом у 5 хвилин відзначився Калитвинцев, забивши ударами з середньої дистанції.

Гості після цього змирилися, а господарі хоча і продовжували володіти ініціативою, вже не сильно напружувалися. І лише наприкінці гри Завійський оформив розгром ударом головою, відгукнувшись на класну передачу Картушова з флангу.

Наступний матч «Десна» у рамках 2-го туру УПЛ проведе 1 серпня у Маріуполі.

  • 0
Добавлено: 26-07-2021, 08:06
0
327

Похожие публикации


Наверх