онлайн казино Украины

Єврейські таємниці Яценюка -2. Терезія Яценюк - прапраправнучка засновника хасидської Гурській династії ?

Єврейські таємниці Яценюка -2. Терезія Яценюк - прапраправнучка засновника хасидської Гурській династії ?ЗМІ продовжують радувати публіку дослідженням теми єврейських коренів Яценюка. Цього разу дісталося « на горіхи » дружині Арсеній Петровича - Терезії Яценюк ...

Запаморочливий політичний успіх Арсенія Яценюка , який зумів так легко і просто підкорити за кілька років найвищі піки державної влади , очевидно , обумовлений доцільним шлюбом , стверджує інтернет- газета 4пост .

«Як відомо , стрімкий зліт Арсенія Яценюка почався , по суті , з грудня 1998 року. Тоді Арсенія на корпоративній новорічній вечірці співробітників банку «Аваль » познайомили з референтка Терезією Гур , представницею знатного хасидського двору Гур .

Незабаром вони зіграли весілля. Перед нею Терезія подарувала майбутньому свекру Петру Івановичу солідні швейцарські годинники , а Марії Григорівні - дорогу французьку косметику.

Завдяки найвпливовішим родинним зв'язкам Терезії чернівецький юнак став без стуку відкривати двері шикарних квартир і особняків , що належать київській політичної і бізнесової богемі » - пише згадане вище видання.

Арсенію Яценюку в підборі дружини безсумнівно пощастило. Цей шлюб , як зазначає 4пост , « приніс йому величезні дивіденди не тільки у вигляді мільйонів , про які він любить хвалькувато заявляти , але і запаморочливий кар'єрний ривок. У 27 років Яценюка призначають , на місяць , заступником голови правління банку « Аваль» , а потім Міністром економіки Автономної Республіки Крим . Через два роки він стає першим заступником Голови Національного банку України , потім керує , по черзі , міністерствами економіки та закордонних справ. Остання посада Арсенія Яценюка , перед стартом на президентські вибори - Голова Верховної Ради - третя за значимістю в Україні державна посада ».

Втім , цікаво не тільки це ...

Як пише згадана інтернет- газета : « Арсеній Яценюк довго і наполегливо намагався зберігати таємниці свого родоводу , а тим більше Терезії. Тільки зовсім недавно стало відомо , що його рід , по лінії мами , Марії Григорівни , навіть дуже знаменитий серед іудеїв. Він славний найвідомішим вигадником Талмуда - рабином Бакаи .

Рід Терезії Гур серед хасидів дуже почитаємо . Єврейська енциклопедія говорить , що ГУР - це династія цаддіков ( прим. духовний вождь хасидської громади ) з міста Гура- Кальварія (розташований в 30 км на південний схід від Варшави; відомий також під назвою Нови Ерузалем ) , у якому близько половини населення до кінця 19 в . становили євреї.

Засновником династії Гур був раббі Іцхак Меїр Ротенберг Алтер , син Гурського рабина , послідовника Леві Іцхака бен Меїра з Бердичева . Присвятивши себе з дитинства вивченню Тори , Іцхак Меїр рано став виділятися проникливим розумом і оригінальними тлумаченнями релігійних текстів. Його книга « Хіддушей ха- Рим » (« Нововведення Риму» , Варшава , 1875) , присвячена тлумаченню Талмуда і Шулхан аруха , стала основним навчальним посібником у хасидських иешивах ; вона й донині вважається зразком застосування пілпула в якості методу тлумачення .

Іцхак Меїр , як пише енциклопедія , вів активну боротьбу за збереження традиційного єврейського способу життя. Був звинувачений в підбурюванні до бунту і разом з Я'аковом Давидом з Амшінова посаджений у в'язницю за виступи проти заборони носити бороду і традиційну єврейську одяг , накладеного урядом за підтримки маскилим ( єврейських просвітителів ) .

Віктор Іларіонович Гур , батько Терезії , добре знає про славне минуле раббі Іцхака Меїра . Він розповідає , що прапрадід за свої погляди і дії був висланий царським урядом з Польщі на Слобожанщину . Віктор Іларіонович - професор філософії ».

Для того , щоб краще уявити , хто такі Гури , варто відзначити , що два роки тому , до Єрусалиму на весілля онука рабина Гурській династії в Єрусалимі з'їхалося більше 50 тисяч Гурських хасидів.

« Влада була вимушена перекрити кілька вулиць в єрусалимському кварталі Ромема біля головного в'їзду в Єрусалим щоб що святкують , яких не змогли б умістити всі єрусалимські синагоги , змогли танцювати прямо на проїжджій частині.

Хасидський рух як секта , виділилася з ортодоксального іудаїзму і протиставило себе йому . Хасиди поширюють націоналістичні уявлення про богообраності євреїв , заперечують Божественність Ісуса Христа ; вони закликають готуватися до пришестя земного царя Ізраїлю і пропагують його воцаріння над світом. На початку нашого століття хасиди , категорично заперечували істинність Православ'я , обвинувачувалися в кривавих жертвоприношеннях християн. У пресі писали , що у своїх обрядах , що тримаються в суворій таємниці , вони використовують кров як носительку людської душі.

Сьогодні хасиди - широко поширене рух євреїв як в Ізраїлі , так і в США . Більшості євреїв , що не входять в одне з таємних або явних товариств хасидів , закрита можливість зробити кар'єру в Америці.

Найбільше закулісний вплив хасидів в усьому світі здійснюється у фінансовій і зовнішньополітичній областях , у мистецтві і літературі , засобах масової інформації , кінематографі і на телебаченні.

Хасидські громади створили для своїх членів широку мережу громадського піклування і взаємодопомоги, що допомагає у вирішенні проблем повсякденного життя - безвідсоткові позички , допомога в отриманні житла , безкоштовні їдальні , розподіл їжі для нужденних , допомога приданим бідним нареченим , юридичний захист і багато іншого.

Багато хасидские громади в Ізраїлі і США займаються політичним лобіюванням з метою отримання громадських коштів для існування своїх членів.

Схоже , що і Україна в цьому відношенні не є винятком - очевидно , що Гурський хасиди завзято ведуть до найвищої української влади Арсенія Яценюка » - резюмує газета.

Та ще якщо ві почали свою справу, вирішили зробиті ремонт у своєй оселі власноруч то ва неодмінно знадобиться будівельний інструмент. Так ось ми пропонуемо звернути увагу на barabashovo.ck.ua, тут можна знайти саму різноманітну техніку навіть купить инвертор сварочный telwin force. Так що якшо ви маєте себе за професійного робітника чи просто любите гарне обладнання то робіть вибор з розумом.

Добавлено: 24-09-2013, 11:45
0
0

Похожие публикации


Наверх