онлайн казино Украины

Нардепи не підтримали законопроект Яценюка про амністію Тимошенко

Нардепи не підтримали законопроект Яценюка про амністію ТимошенкоУкраїнський парламент відмовився включити до порядку денного розгляд законопроекту про амністію на 2012 рік, під дію якого потрапили б екс-прем’єр Юлія тимошенко і екс-глава МВС Юрій Луценко.

Проект запропонував народний депутат від НУ-НС, лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк. За проект проголосували 142 депутати із 417 зареєстрованих у сесійній залі.

У законопроекті пропонується згідно із умовами Закону "Про застосування амністії в Україні" застосувати амністію стосовно індивідуально не визначеної, але чітко окресленої за формальними ознаками категорії осіб. Передбачається оголосити амністію і поширити її дію насамперед на найбільш незахищені та соціально вразливі категорії засуджених — неповнолітніх, вагітних, осіб похилого віку, інвалідів.

Також у проекті Яценюка пропонувалось зменшити перелік злочинів, через які неможливо застосувати амністію.

Реалізація запропонованих змін мала б надати змогу визнати осіб, що будуть звільнені на підставі акту амністії, як таких, що не мають судимості. Як наслідок, такі особи володітимуть повним обсягом прав та повноважень, у тому числі, правом бути висунутим кандидатом у народні депутати та бути обраним за результатами чергових виборів народних депутатів, що відбудуться 28 жовтня 2012 року.



«Сьогодні на тисячу звинувачувальних вироків в Україні всього лише два виправдальні. Закон дозволить звільнити 13 тисяч людей, які засуджені за малозначущі злочини, зокрема, з порушенням чинного законодавства».
— Арсеній Яценюк

Таким чином, пропонувалося поширити дію закону про амністію у 2012 році на осіб, засуджених за статтями 191 (за якою засудили Юрія Луценка), 365 (за якою засудили Юлію Тимошенко) Кримінального кодексу України.

  • 0
Добавлено: 16-05-2012, 14:51
0
310

Похожие публикации


Наверх