онлайн казино Украины

Міліція затримала рекетирів, які замордували людину

Вже давно минули лихі дев'яності, з їхніми «крутими розбірками» та розквітом рекету. Тоді майже кожна група молодиків, об'єднавшись, вважала себе так званою «бригадою», основною діяльністю якої було вимагання в успішних підприємців певної долі заробітку за «кришування». А деякі взагалі займалися, як кажуть в народі «безпределом», відкритим і жорстоким, відбиранням майна.

Людину викрадали, замикали в якомусь приміщенні і тримали, доки не відпише своїм катам усе майно.

Лихі часи минули, але деякі молодики, надивившись фільмів, намагаються пробувати себе в ролі крутих рекетирів. Забуваючи про те, що карний розшук завжди пильнує, і кожен злочин рано чи пізно буде розкрито.

Так, наприкінці лютого до чергової частини Чернігівського міського відділу міліції звернувся місцевий мешканець, який повідомив, що вже декілька днів не може знайти свого сусіда.

За цим зверненням міліцією відразу було розпочато роботу зі встановлення місця перебування чоловіка. В процесі збору матеріалів оперативники з'ясували, що розшукуваний - 65-річний колишній чернігівець, а нині громадянин іншої держави - приїхав до рідного міста з єдиною метою: продати квартиру своєї покійної матері. З цього випливало, що чоловік міг стати жертвою вимагачів.

До процесу розслідування були підключені найдосвідченіші працівники карного розшуку. Перевірялись особи, вже раніше засуджені за аналогічні злочини, підобліковий контингент, оглядались притони, підвали, горища. Особливо прискіпливо міліціонери вивчили останні контакти зниклої людини, з'ясували, з ким чоловік бачився, спілкувався, проводив час від самого моменту свого нетривалого повернення у Чернігів.

І ці заходи дали свій результат. Оперативники вийшли на слід трьох місцевих жителів. Стосовно них виникли обґрунтовані підозри, що ці молодики могли викрасти громадянина і, найпевніше, саме це і зробили. Був розроблений план їх затримання. У призначений час на зап'ястках усіх трьох клацнули наручники.

Хлопці навіть пручатись не стали, а одразу визнали причетність до викрадення людини. Проте розповідь вийшла ще більш приголомшливою, аніж сподівалися правоохоронці.

Отже, останнього свого вечора на волі потерпілий випивав в компанії молодиків, серед яких був його знайомий Андрій (всі імена змінено), який знав, що Олександр приїхав продавати квартиру. Це викликало в Андрія гострі заздрощі (мовляв, чому ж це усі гроші - та повз його кишеню), тож він вирішив по-своєму «виправити ситуацію». Дочекався, поки Сашко вдосталь захмеліє, і коли той вже пішов з гучної компанії, зателефонував двом друзякам.

Андрієві товариші (які відтепер зватимуться спільниками) під'їхали до будинку. Усі втрьох витягли з квартири сп'янілого Олександра, зв'язали та відвезли його до одного з сіл Ріпкинського району. Там, біля якоїсь покинутої хати, опустили чоловіка в погреб і запропонували йому віддати квартиру в обмін на життя і свободу. Чоловік навідріз відмовився, тому рекетири залишили його в погребі, так би мовити, подумати над їх пропозицією, і пообіцяли повернутися через деякий час.

«Деякого часу» минуло аж три доби. Як розповіли затримані, коли вони повернулись до села, сподіваючись знайти у погребі голодного, замерзлого і тому дуже поступливого бранця, то виявили вже захололий труп. Що саме стало безпосередньою причиною смерті немолодої людини, наразі встановлюють відповідні фахівці.

Настільки крутого повороту подій зловмисники не очікували. Зрозумівши, що накоїли, лиходії вирішили замести сліди. Вони вивезли труп чоловіка в лісосмугу поблизу села, і залишили там. Однак їх дедалі гостріше турбувала думка, що цього замало. Зрештою, за кілька днів злочинна трійця не витримала і повернулась до покійника. Тепер вирішили діяти радикально: розчленували тіло та закопали в різних місцях. Голову ж привезли до Чернігова, де вкинули в громадський туалет поблизу річки Десна.

Наразі всі зловмисники затримані. Вони дали правдиві свідчення. Проведено відтворення обстановки та обставин злочину. Всі рештки загиблого знайдені та вилучені.

Слідчим відділом Чернігівської міліції за даним фактом порушено кримінальну справу згідно ч. 3 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини, що спричинило тяжкі наслідки), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років. Розслідування триває.

Зловмисники перевіряються на причетність до скоєння аналогічних злочинів.


Источник: http://kop.gov.ua

  • 0
Добавлено: 12-03-2012, 12:43
0
155

Похожие публикации


Наверх