онлайн казино Украины

Виробники будматеріалів попередили про подорожчання продукції

Виробники будматеріалів попередили про подорожчання продукціїВитрати виробників будматеріалів можуть вирости через подорожчання землі в 15 разів.

Про це заявив глава наглядової ради Асоціації виробників будівельних матеріалів Іван Салій.

За його словами, виробники будматеріалів виступають проти збільшення нормативної оцінки землі з коефіцієнтом 15.

Експерт впевнений, що це спричинить за собою пропорційне зростання плати за землю. "А для виробничих підприємств це істотні витрати ... Будівельні підприємства містять склади піску, щебеню, під'їзні шляхи - це все великі території. І їх не можна побудувати як офіси - вгору. В результаті, якщо раніше оплата за землю в собівартості продукції становила, скажімо, 5%, тепер вона буде 15% ", - пояснив він.

Це, на його думку, позначиться також на цінах будматеріалів для кінцевого споживача.

У той же час, експерт зазначив, що це може стимулювати місцеву владу відмовляти підприємству в укладанні договору оренди. "Адже в разі п'ятнадцятиразового збільшення оцінки сам податок на землю буде вище орендної плати, що вигідно місцевим радам", - вважає Салій.

Відзначимо, раніше в пресі з'явилася інформація про проект постанови Кабміну про внесення змін в методику нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та земель населених пунктів, розроблений Мінфіном.

  • 0
Добавлено: 9-04-2012, 14:05
0
251

Похожие публикации


Наверх